Waarom moet ik kiezen voor een responsive design?

Responsive design. Zeker in 2014 is de kans groot dat je inmiddels wel van deze term gehoord hebt. Maar wat is een ‘responsive design’ nu exact, en waarom zou je voor je WordPress installatie moeten kiezen voor een responsive design? In dit artikel zetten we het antwoord op deze vragen kort voor je op een rijtje.

responsive wordpress design

Wat is een responsive design?

Als we de term letterlijk vertalen, dan betekent het dat het ontwerp van een website dat een ‘responsive design’ heeft, kan ‘antwoorden’. In de praktijk komt het erop neer dat een responsive design ervoor zorgt dat een website altijd correct wordt weergegeven op het apparaat waar je de website op bekijkt. Of dit nou een tablet, computerscherm of het scherm van je smartphone is, een responsive design kijkt naar het apparaat dat gebruik wordt en zorgt voor de correcte resolutie en weergave van je website content.

Waarom zou ik ervoor moeten kiezen?

Eigenlijk hoef je maar naar je eigen broekzak te kijken om op deze vraag een antwoord te krijgen. De wereld maakt meer en meer gebruik van tablets en smartphones om websites te bekijken – en deze groei is niet te stuiten. Als je wil dat je website ook voor deze bezoekers correct en prettig wordt weergegeven, dan dien je te kiezen voor een responsive design.

Hoe implementeer ik een responsive design?

De gemakkelijkste manier om een responsive design te implementeren is door te kiezen voor een responsive thema voor je WordPress website. Meer en meer thema’s maken gebruik van een responsive design zodat ze zichzelf automatisch aanpassen aan het scherm van je bezoeker. In de meeste gevallen zal dit expliciet vermeld worden bij het thema in kwestie, maar je kan er ook in meer en meer gevallen vanuit gaan dat de thema’s die nu worden uitgebracht worden voor WordPress, dat deze in toenemende mate responsive zullen zijn.

Geef een reactie