Verbeter de verzending en levering van je WooCommerce shop!

Verbeter de verzending en levering van je WooCommerce shop!

Gisteren hadden we het er al over dat het, zeker rond de feestdagen, een goed idee is om wat extra aandacht in je webshop te steken. We gaven de suggestie om een cadeauverpakking optie aan je WooCommerce shop toe te voegen. Maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen. Je bezoekers vinden het namelijk ook belangrijk om te weten hoe het zit met o.a. verzending, verzendkosten en levertijden. De onderstaande 5 plugins helpen je om deze zaken te verbeteren en/of duidelijker te maken voor je klanten.

Verzending en levering plugins voor je WooCommerce shop

Woocommerce Delivery Date (gratis)

Met deze plugin kun je het aantal dagen selecteren dat je nodig hebt om producten te kunnen leveren. WooCommerce Delivery Date is bij uitstek geschikt voor webshops die handgemaakte of custom made producten verkopen.

Meer over Woocommerce Delivery Date

Table Rate Shipping ($22)

Deze plugin biedt je de mogelijkheid om voor het verzenden van pakketten verschillende tarieven toe te voegen, op basis van diverse factoren. Zo kun je de bestemming, het subtotaal van het winkelwagentje, de prijs van een product en het gewicht laten meetellen.

Meer over Table Rate Shipping

WooCommerce Distance Rate Shipping ($17)

Met deze plugin kun je verschillende variabelen toepassen om de verzendkosten te berekenen. Hierbij kun je denken aan afstand, land, volume, gewicht, aantal, totaal bestelbedrag, product of product categorie.

Meer over WooCommerce Distance Rate Shipping

WooCommerce Advance Order Status ($9)

Met deze plugin kun je custom bestelstatussen aan bestellingen toevoegen. Een verandering in de status triggert een e-mail notificatie, zodat alle partijen op de hoogte blijven.

Meer over WooCommerce Advance Order Status

Postcode/Address Validation ($49, inclusief 1 jaar updates en support)

Als een klant per ongeluk een adres invoert dat niet klopt, dan kan dat veel gedoe veroorzaken. Dit soort problemen kun je voorkomen door de adressen direct te laten valideren. Deze plugin voegt zo’n validatie tool aan je checkout pagina toe. Verstuur je pakketten binnen Nederland, dan wordt de nationale postcode database van Postcode.nl gebruikt. Klanten hoeven dan in principe alleen hun postcode en huisnummer in te voeren, waarna automatisch het juiste adres wordt ingevuld.

Meer over Postcode/Address Validation

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.