Wat we kunnen verwachten van WordPress 4.9.5

Wordpress 4.9.5

WordPress 4.9.5 Beta 1 is nu beschikbaar om te testen, en neemt meteen 23 bug fixes en verbeteringen mee. De definitieve release van deze WordPress versie staat gepland voor 3 april. In dit artikel bespreken we enkele veranderingen die je van WordPress 4.9.5 kunt verwachten.

“Cheatin’ uh?” foutmelding is vervangen

De “Cheatin’ uh?” foutmelding die al een paar jaar in WordPress staat, is eigenlijk een beetje beledigend. De foutmelding geeft niet aan wat er precies mis is gegaan, en beschuldigd de gebruiker bovendien van valsspelen.

Wordpress 4.9.5

Eric Meyer merkte de foutmelding al op in zijn keynote tijdens het WordCamp North East Ohio in 2016, toen hij het had over Designing for Real Life. Hij droeg tevens suggesties aan met betrekking hoe de foutmelding beter verwoord kon worden.

In WordPress 4.9.5 is de “Cheatin’ uh?” foutmelding aangepast naar meer betekenisvolle berichten, afhankelijk van de oorzaak.

De aanbevolen PHP versie is aangepast naar 7.2

In het readme bestand van WordPress staat nu nog dat PHP 7.0 de aanbevolen PHP versie is. In WordPress 4.9.5 is deze opgeschroefd naar PHP 7.2. Dit is dezelfde versie die op WordPress.org wordt aanbevolen.

Beledigende lyrics uit Hello Dolly zijn verwijderd

Eerder deze maand spraken een aantal WordPress-gerelateerde websites al over het feit dat een aantal zinnen op het dashboard van de Hello Dolly plugin ongepast zijn zonder context. In WordPress 4.9.5 zal de plugin deze zinnen niet langer weergeven. Het is mogelijk dat er in de toekomst ook een muzieknootje of ander symbool naast de zin wordt geplaatst, als indicatie dat deze afkomstig is uit een liedje. Daarbij zijn de lyrics meer in lijn met de opname van Louis Armstrong.

Voor een volledig overzicht van de aanpassingen in WordPress 4.9.5 kun je de lijst met gesloten tickets op Trac bekijken.

Geef een reactie