TasteWP zet in enkele seconden gratis testsites op

TasteWP zet in enkele seconden gratis testsites op

Web-based sandboxes zijn een populaire oplossing om een plugin of thema uit te testen. Het is veel sneller en makkelijker dan een lokale WordPress testomgeving opzetten. Als je ook gebruik wilt maken van een online sandbox voor WordPress, dan is TasteWP zeker het overwegen waard. Met deze nieuwe site kun je in slechts enkele seconden een nieuwe WordPress testomgeving opzetten – helemaal gratis.

Hoe werkt het?

Zodra je via TasteWP een nieuwe site aanmaakt, kun je bij Advanced Options een PHP versie en WordPress versie selecteren. Daarnaast kun je kiezen uit diverse configuratiemogelijkheden en vooraf geïnstalleerde extensies. Het is zelfs mogelijk om WordPress multisites op te zetten.

De tijdelijke testsites zijn voor niet-ingelogde gebruikers gedurende 48 uur toegankelijk, en voor ingelogde gebruikers gedurende 7 dagen. De 1-click installatie verstrekt een willekeurige website URL en inloggegevens. Daarna kun je meteen aan de slag met testen. Na de setup wordt er een melding op het dashboard weergegeven met informatie over wanneer je site automatisch verwijderd wordt. Niet-ingelogde gebruikers mogen maximaal 2 sites aanmaken, ingelogde gebruikers maximaal 6. De gratis sites zijn gelimiteerd tot 220MB per installatie. 

Een andere aanpak

De nieuwe WordPress sandbox service zal sommige web developers doen denken aan het inmiddels opgeheven poopy.life. De enigszins onsmakelijke naam mag dan onvergetelijk zijn, gebruikers van de dienst werden om de haverklap geconfronteerd met opdringerige, hinderlijke upgrade ads die door het scherm zweefden. TasteWP heeft een andere marketingstrategie: ze hebben simpelweg drie van hun plugins alvast op de standaard testsites geïnstalleerd.

Toekomstplannen

TasteWP wordt gerund door Inisev, een bedrijf met 15 medewerkers dat zich nu al zo’n vier jaar bezighoudt met het ontwikkelen van WordPress plugins. “Onze belangrijkste motivatie om TasteWP te starten was a) in onze eigen behoeften voorzien (we hadden een platform nodig om nieuwe plugin versies op verschillende WP/PHP combinaties uit te testen) en b) het promoten van onze producten,” schreef Inisev mede-oprichter Nicolas Ahmann. “Dat gezegd, als er genoeg vraag naar is (en daar lijkt het wel op), willen we binnenkort ook heel betaalbare premium abonnementen gaan aanbieden voor niet-verlopende installaties met meer opslagruimte.”

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.