Switchen tussen gebruikersaccounts in WordPress

Switchen tussen gebruikersaccounts in WordPress

In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer je nieuwe features op je WordPress website aan het uittesten bent, moet je regelmatig switchen tussen gebruikersaccounts met verschillende gebruikersrollen. Hoewel je handmatig in- en uit kunt loggen, is dit niet de meest efficiënte besteding van je tijd. In dit artikel laten we je zien hoe je direct kunt switchen tussen gebruikersaccounts in WordPress, zonder dat je steeds moet in- en uitloggen.

Waarom en wanneer switchen tussen gebruikersaccounts?

Als eigenaar van een website krijg je automatisch de administrator rol toegewezen. Deze geeft je volledige controle over je website, inclusief de mogelijkheid om alle gebruikersaccounts te beheren. Als je nieuwe features op je website gaat testen, kan het zijn dat je moet bekijken hoe de zaken eruitzien voor gebruikers met andere gebruikersrollen en rechten. Dit is met name van belang als je een WordPress lidmaatschapswebsite of webshop runt. De handmatige methode is door simpelweg in te loggen op andere accounts en de features te testen.

switchen tussen gebruikersaccounts

Dat kost echter een hoop tijd, zeker als je regelmatig moet switchen. Zou het niet gewoon beter zijn als er een knop in je WordPress Dashboard zat waarmee je met één klik kon switchen tussen gebruikersaccounts, zonder dat je gebruikersnamen en wachtwoorden hoeft in te voeren? Je raadt het al: daar is een plugin voor!

Switchen tussen gebruikersaccounts met een plugin

Het eerste dat je moet doen is de gratis User Switching plugin installeren en activeren. Zodra de plugin geactiveerd is, ga je naar de Users pagina in je WordPress admin. Op deze pagina zie je een ‘Switch to’ link naast elke gebruikersaccount.

switchen tussen gebruikersaccounts

Switchen is alleen beschikbaar voor gebruikers met een administrator rol. Zodra je naar een ander gebruikersaccount bent geswitched, kun je als die gebruiker verder gaan met het testen van je website.

switchen tussen gebruikersaccounts

Als je wil terug wilt naar je eigen gebruikersaccount, kun je dit doen met één muisklik op de notificatie die op het scherm wordt weergegeven.

Handig en efficiënt!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.