Bezoekers laten registreren op je WordPress website

Bezoekers laten registreren op je WordPress website

Wil je je bezoekers de mogelijkheid bieden om reacties achter te laten op blogberichten of andere acties uit te voeren op je site? In dit artikel leggen we uit hoe je zorgt dat je bezoekers zich kunnen registreren op je WordPress website.

Registreren op je WordPress website inschakelen

WordPress beschikt over een ingebouwde functionaliteit voor het beheren van gebruikersregistraties. Bij elke nieuwe WordPress installatie staat deze standaard uitgeschakeld, dus moet je deze eerst inschakelen:

  • Log in op je WordPress dashboard en navigeer naar Instellingen > Algemeen.
  • Scroll naar ‘Lidmaatschap’ en vink de optie ‘Iedereen kan registreren’ aan.

De standaard gebruikersrol is Abonnee. Dit is de rol die automatisch wordt toegewezen aan elke nieuwe gebruiker die zich op je website registreert.

  • Via het dropdown menu kun je ook een andere gebruikersrol selecteren. Maar let op: stel deze nooit in op ‘Beheerder’! Dan is het namelijk heel makkelijk voor een nieuwe gebruiker om misbruik te maken van zijn of haar rechten, je website over te nemen en jou buiten te sluiten. Lees wat je moet weten over WordPress gebruikersrollen.
  • Scroll omlaag en klik op Wijzigingen opslaan.

Je WordPress website is nu open voor gebruikersregistraties. Als je uitlogt en naar je WordPress loginpagina gaat, zie de optie om als een nieuwe gebruiker te registreren.

Registratie links toevoegen

Waarschijnlijk wil je je bezoekers laten weten dat ze nu de mogelijkheid hebben om zich te registreren op je WordPress website. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Het simpelste is om de link naar je registratie-pagina (www.jouwdomeinnaam.nl/wp-login.php?action=register) aan je zijbalk of footer toe te voegen. Je kunt er ook voor kiezen om een custom login- en registratiepagina voor je website creëren. LoginPress is hier een hele goede plugin voor.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.