Rechtermuisknop uitschakelen in WordPress | WP Handleiding

Rechtermuisknop uitschakelen voor het opslaan van WordPress afbeeldingen

Er zijn verschillende methodes om te voorkomen dat anderen de afbeeldingen op je WordPress website stelen. Deze methodes zijn op zichzelf niet allemaal 100% waterdicht, maar door ze te combineren kun je je website een stuk minder aantrekkelijk maken voor diefstal van afbeeldingen. Naast het toevoegen van een watermerk aan je afbeeldingen kun je ook de rechtermuisknop uitschakelen voor het opslaan van WordPress afbeeldingen. In deze blogpost leggen we uit hoe je dat kunt doen.   

De rechtermuisknop uitschakelen: zo doe je dat

De rechtermuisknop uitschakelen voor het opslaan van WordPress afbeeldingen kan op verschillende manieren. Het makkelijkste is met behulp van de No Right Click Images plugin, welke gratis te downloaden is via het WordPress plugin directory. De plugin maakt gebruik van JavaScript om de rechtermuisknop-actie op IMG-tags te wijzigen. Daarbij wordt alleen het context-menu van afbeeldingen aangepast, wat betekent dat andere rechtermuisknop-acties (zoals die voor links) gewoon blijven werken.

No Right Click Images werkt out-of-the-box; na het installeren en activeren van de plugin wordt de rechtermuisknop voor het opslaan van afbeeldingen automatisch uitgeschakeld voor je bezoekers. Indien gewenst kun je bij Instellingen > No Right Click Images een aantal opties configureren. Zo kun je onder andere het slepen van afbeeldingen (naar het bureaublad of software) uitschakelen en instellen dat ingelogde gebruikers wel afbeeldingen kunnen opslaan.

Rechtermuisknop uitschakelen

Tot slot

Belangrijk om te vermelden is dat de werking van No Right Click Images sterk afhankelijk is van je WordPress thema en de manier waarop het met afbeeldingen omgaat, alsmede van het apparaat van de bezoeker. De plugin is dus geen fool proof oplossing, maar de drempel om je afbeeldingen te stelen wordt in elk geval wel iets hoger.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.