Prospress gekocht door Automattic

Prospress gekocht door Automattic

Prospress en al hun ecommerce plugins en automatiseringstools, inclusief hun flagship product WooCommerce Subscriptions, zijn opgekocht door Automattic. De 20 medewerkers die bij het bedrijf in dienst waren, zullen bij Automattic verder blijven ontwikkelen aan de producten.

Prospress en WooCommerce Subscriptions

Er zullen in de eerste instantie geen veranderingen zijn voor huidige gebruikers van WooCommerce Subscriptions. Zodra het Prospress team eenmaal gesettled is, zal Automattic aan de slag gaan met een roadmap voor het product.

Prospress oprichter Brent Shepherd zei heel benieuwd te zien hoe WooCommerce Subscriptions met de bestaande producten van Automattic geïntegreerd zal worden, en lichtte al een tipje van de sluier voor de toekomstplannen:

“Specifieker gezegd zouden we beter kunnen kijken naar hoe betalingen worden verwerkt, of naar integraties met andere platformen zoals WordPress.com. Er zijn ook een aantal zaken op te lossen in zowel WooCommerce als Subscriptions om ze beter te schalen. Interessant is dat deze uitdagingen vrijwel identiek zijn voor de twee codebases. Door nauwer samen te werken kunnen we meer bereiken dan afzonderlijk, en ik hoop dat we deze oplossingen beter kunnen implementeren en in een kortere tijd.”

AutomateWoo & Robot Ninja

De Prospress acquisitie omvat tevens AutomateWoo, een marketing automatiseringstool, en Robot Ninja, dat geautomatiseerde checkout tests voor WooCommerce shops biedt. Er zijn vooralsnog geen veranderingen voor deze producten gepland.

Prospress & WooCommerce

Prospress is al jaren toegewijd aan het WooCommerce open source project. WooCommerce heeft 834 contributors, en Shepherd staat momenteel in de top 10. Zijn bedrijf heeft afgelopen jaar ook een grote bijdrage geleverd aan het Five for the Future initiatief, door een van hun werknemers te sponsoren om fulltime aan de WooCommerce core te werken. Shepherd heeft de afgelopen vijf jaar ook meegeholpen om de WooCommerce San Francisco meet-up te organiseren.

De acquisitie van Prospress zorgt ervoor dat WooCommerce Subscriptions strakker geïntegreerd kan worden, wat WooCommerce een nog gunstigere positie in de e-commerce markt biedt. Tegelijkertijd vormen de kleinere producten van Prospress strategische aanvullingen op wat WooCommerce al te bieden had.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.