PDF viewers voor WordPress in 2024 | WP Handleiding

PDF viewers voor WordPress in 2024

De WordPress core biedt een breed scala aan handige features, maar (nog) geen goede PDF viewer. Gelukkig is er overal wel een plugin voor te vinden. Wij hebben de beste PDF viewers voor WordPress in 2024 op een rijtje gezet! 

De beste PDF viewers voor WordPress in 2024

Met de onderstaande PDF viewers voor WordPress maak je het mogelijk voor de bezoekers van je site om direct voorvertoningen van PDF bestanden op je site te bekijken en ze te downloaden.

#1. DearPDF

DearPDF biedt drie opties om PDF bestanden weer te geven: een verticale viewer, een 2D PDF flipbook en een 3D PDF flipbook. Je kunt zelf instellen of je PDF downloads mogelijk wilt maken. Het mooiste van deze plugin is dat je ook een inhoudsopgave kunt creëren zodat bezoekers snel en gemakkelijk door je PDF’s kunnen bladeren. Deze feature maakt DearPDF een van de betere freemium PDF viewers voor WordPress, met name voor wie een groot aantal PDF bestanden beschikbaar wil maken.

Prijs: Vanaf $39

#2. EmbedPress

EmbedPress is niet alleen maar gebouwd voor PDF bestanden. Met deze freemium plugin kun je namelijk ook andere content uploaden of embedden. Hierbij kun je denken aan YouTube en TikTok video’s, Instagram reels, Facebook berichten, Google Maps en Google Calendars. Kies je voor de premium versie, dan kun je tevens custom logo’s en CTA knoppen toevoegen, voorzien van je eigen huisstijl.

Prijs: Gratis of premium vanaf $39

#3. Embed PDF Viewer

Als je geen behoefte hebt aan alle extra features van de bovenstaande PDF viewers voor WordPress, dan is Embed PDF Viewer een aanrader. Deze simpele plugin heeft één primaire functie: een PDF uploader blok aan de WordPress blok editor toevoegen. Op die manier kun je eenvoudig PDF bestanden uit je Mediabibliotheek embedden, of toevoegen via URL. Een prima lichtgewicht oplossing zonder poespas.

Prijs: Gratis

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.