Patreon lanceert betaalmuur voor Wordpress

Patreon lanceert betaalmuur voor WordPress

Journalisten en bloggers met een WordPress website kunnen sinds kort een betaalmuur optuigen met Patreon. Zo kunnen ze bezoekers laten betalen voor hun content.

Patreon betaalmuur

Patreon is een lidmaatschapswebsite / crowdfundingplatform waar internetters een abonnement kunnen afsluiten op berichten van een kunstenaar, artiest of schrijver. In ruil daarvoor krijgen ze exclusieve toegang tot hun content. Met Patreons WordPress plugin kunnen auteurs instellen dat bepaalde artikelen alleen beschikbaar zijn voor hun abonnees. De artikelen worden dan achter een betaalmuur verborgen, en kunnen alleen gelezen worden door abonnees. Patreon biedt tevens handige tools met betrekking tot analytics en beheer, zodat je moeiteloos het overzicht kunt behouden.

Behalve WordPress hebben inmiddels ook MailChimp, Discourse en Google Sheets ook een samenwerking met Patreon, dat van crowdfundingplatform uitgroeit tot uitgebreide betaaldienst.

Andere betaalmuren

Patreon is natuurlijk niet de enige dienst waarmee je je bezoekers kunt laten betalen voor exclusieve toegang tot je artikelen. De Blendle Button van Reporters Online, die begin 2016 gelanceerd werd, biedt journalisten met een WordPress website de mogelijkheid om hun artikelen per stuk verkopen. En Katalysis experimenteert momenteel met een soortgelijke WordPress plugin, die in principe hetzelfde doet als de Blendle Button maar dan met behulp van de blockchain.

Alternatieven voor een betaalmuur

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om de content die je op je WordPress website publiceert te verkopen, of er iets anders voor terug te krijgen. Eerder schreven we al over Social Locker, een WordPressplugin waarmee je je bezoekers kunt vragen om je content te delen in ruil voor toegang tot het volledige artikel. Verder is er nog Like 2 Unlock for WordPress; deze plugin creëert een Like-knop waarachter bepaalde inhoud verborgen wordt. Pas als de bezoeker op de Like-knop drukt, krijgt hij of zij de inhoud te zien die erachter zit. Facebook Like Locker Pro werkt volgens hetzelfde principe.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.