Pakkende blogtitels schrijven? Deze 5 gratis tools helpen je!

Pakkende blogtitels schrijven? Deze 5 gratis tools helpen je!

Wat is de beste manier om te zorgen dat niemand je content lees? Saaie titels schrijven! Als een bezoeker niet verder komt dan de titel, dan heb je niets aan je blogpost – hoe goed deze ook geschreven is. Er zijn verschillende tips en richtlijnen die je kunt volgen bij het schrijven van pakkende blogtitels, maar soms is het fijn om wat hulp te krijgen. Eerder schreven we al over de Blog Title Generator, echter zijn er nog meer tools die je kunnen helpen bij het schrijven van pakkende blogtitels. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet!

Opmerking: Het zijn allemaal Engelstalige tools; we hebben nog geen Nederlandstalige blogtitel generators kunnen vinden. Echter kun je prima Engelstalige keywords invoeren en de resultaten die worden gegenereerd naar het Nederlands vertalen. Uiteindelijk leer je vanzelf om de patronen in goede blogtitels te herkennen.

5 gratis tools voor het schrijven van pakkende blogtitels

#1. Sharethrough Headline Analyzer

Wanneer je een blogtitel invoert bij Sharethrough Headline Analyzer, dan laat de tool niet alleen een kwaliteitsscore zien, maar ook wat de sterke punten van je blogtitel zijn. Daarnaast geeft de tool suggesties voor wat je kunt doen om je blogtitel te verbeteren, onder andere op het gebied van de blogtitel-lengte, context woorden en passief taalgebruik.

Meer info

#2. Emotional Marketing Value Headline Analyzer

Uniek aan de Emotional Marketing Value Headline Analyzer is dat hij een ‘emotional marketing value’ (EMV) aan je blogtitels toewijst. Deze EMV vertelt je op welke vlakken jouw titel je bezoekers raakt. Zo zal de ene titel de intellectualiteit van een bezoeker aanspreken, en de andere juist de spiritualiteit. Er wordt ook uitgelegd voor welke doeleinden jouw titel het best geschikt is.

Meer info

#3. BlogAbout analyzer

De BlogAbout analyzer vraagt je eerst waar je over wil bloggen en kan ook suggesties voor onderwerpen doen. Vervolgens krijg je een suggestie voor een blogtitel te zien, waarbij je de lege velden met keywords invult. Door op de ‘redo’ knop te klikken kun je meerdere suggesties voor blogtitels bekijken die goede conversies opleveren. Pluspunt: Je kunt de blogtitels die je leuk vindt opslaan voor later.

Meer info

#4. Headline Analyzer

De Headline Analyzer analyseert je ingevoerde blogtitel en geeft naast een algemene score ook cijfers voor leesbaarheid, SEO en sentiment. Als je naar beneden scrollt kun je een uitgebreidere uitleg lezen, waarbij ook suggesties worden gedaan voor onder andere het implementeren van ‘power words’.

Meer info

#5. CoSchedule Headline Analyzer

CoSchedule Headline Analyzer vraagt om een blogtitel in te voeren. Vervolgens maakt de tool gebruik van een database om te bekijken welke soortgelijke titels voor goede conversies gezorgd hebben. Je krijgt suggesties voor het gebruik van de juiste woorden en helpt je om de lengte van de titel te optimaliseren. CoSchedule Headline Analyzer is, net als de andere tools in deze lijst, gratis te gebruiken, echter moet je wel je naam, emailadres en URL opgeven.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.