Opgelet: WordPress phishing scams! | WP Handleiding

Opgelet: WordPress phishing scams!

Op maandag 4 december publiceerde het WordPress Security Team een bericht op WordPress.org, waarin ze waarschuwen voor WordPress phishing scams die momenteel actief zijn.

WordPress phishing scams

Het gaat om meerdere WordPress phishing scams waarbij de scammers e-mails aan WordPress gebruikers versturen. In deze e-mails wekken de scammers de indruk dat ze deel uitmaken van het WordPress team of het WordPress Security Team, en trachten ze admins ervan te overtuigen om een specifieke plugin op hun WordPress website te installeren.

De e-mails linken naar een phishing site die lijkt op het WordPress plugin repository, echter betreft het een vals domein dat niet beheerd wordt door WordPress of een geassocieerde entiteit. Bovendien blijkt de plugin die de scammers willen dat je installeert, malware te bevatten.

Hoe weet je of een e-mail echt van WordPress is?

Het echte WordPress Security Team zal nooit e-mails verzenden, zeker niet met het verzoek om een plugin of thema op je site te installeren. Daarnaast zullen zij nooit om een admin gebruikersnaam en wachtwoord vragen. Het WordPress Security Team communiceert namelijk uitsluitend met WordPress gebruikers via het officiële WordPress nieuwsblog at wordpress.org/news en via het blog op make.wordpress.org/security.

Heb jij een verdachte e-mail van WordPress ontvangen?

Als jij een e-mail ontvangt die van WordPress afkomstig lijkt te zijn, met daarin vergelijkbare instructies zoals hierboven beschreven, is het belangrijk dat je deze negeert en je e-mailprovider van de scam op de hoogte brengt. Op die manier help je voorkomen dat andere mensen slachtoffer worden van een van deze WordPress phishing scams. Bij twijfel kun je altijd het mailadres van de afzender checken. Ook goed om te weten is dat officiële e-mails van WordPress altijd afkomstig zijn van ofwel @wordpress.org of @wordpress.net.

Wil je meer weten over deze WordPress phishing scam? Check dan de uitgebreide artikelen van Wordfence en Patchstack.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.