WordPress publiceert nieuwe richtlijnen voor plugins

WordPress publiceert nieuwe richtlijnen voor plugins

Twee maanden geleden werden er gereviseerde richtlijnen voor het WordPress Plugin Directory op GitHub gezet, zodat men daar feedback op kon geven. Dit transparante proces van het updaten van de richtlijnen resulteerde in verzoeken van gebruikers voor verbeteringen. Met name met betrekking tot taal en content. Inmiddels zijn oude WordPress richtlijnen officieel vervangen door de veel duidelijkere en makkelijker te begrijpen nieuwe richtlijnen voor plugins.

Nieuwe richtlijnen voor plugins

“Naast het herschrijven van de richtlijnen hebben we de tijd genomen voor het codificeren van de verwachtingen van ontwikkelaars en de kosten die komen bij het afwijken van de richtlijnen. Evenals een herinnering aan het feit dat we plugins verwijderen bij veiligheidsrisico’s,” verklaarde Mika Epstein van het WordPress Plugin Team. “We doen ons best om helder aan te geven wat we van je verwachten, en wat jij kan ons kunt verwachten.”

Verwarring voorkomen

Er hebben het afgelopen jaar een aantal incidenten plaatsgevonden waar onduidelijke richtlijnen zorgden voor verwarring. Vandaar de keuze van het Plugin Team om het vijf jaar oude document te updaten. Hoewel er geen grote veranderingen zijn doorgevoerd, zijn sommige richtlijnen aanzienlijk uitgebreid om meer duidelijkheid te geven. Nummer 9 bijvoorbeeld, luidde eerder: “De plugin en de ontwikkelaars mogen niets illegaals, oneerlijks of moreel aanstootgevends doen.” De lijst is geüpdatet met een aantal voorbeelden van overtredingen die in deze categorie zouden vallen.

Uitdaging

“Het is een enorme uitdaging om richtlijnen openlijk te herschrijven, op een manier dat ze bij niemand het tapijt onder de voeten vandaan trekken,” zei Epstein. “Ons doel was om te verduidelijken, niet compleet te veranderen, maar ook om hoofd te bieden aan de behoeften van een voortdurend veranderende technologie.”

Duidelijke taal en verwachtingen

Omdat het Plugin Directory is gecreëerd om te voorzien in de behoeften van het WordPress project en haar gebruikers, functioneert het anders dan veel andere populaire repertoria. Duidelijke taal en verwachtingen zijn belangrijk, zeker gezien het groeiende internationale gebruikersbestand van WordPress. De herschreven richtlijnen moeten voorkomen dat er incidenten ontstaan waar het Plugin Team maatregelen moet nemen die niet expliciet gedocumenteerd zijn.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.