Nieuwe Block Gallery plugin voor Gutenberg

Nieuwe Block Gallery plugin voor Gutenberg

De nieuwe Gutenberg editor biedt ondersteuning voor fotogalerijen met een aantal leuke features, zoals de mogelijkheid om het aantal kolommen in te stellen en thumbnails automatisch te croppen voor een uniforme uitstraling. Heb je desondanks behoefte aan meer controle over je fotogalerijen, dan moet je even de nieuwe Block Gallery plugin van ThemeBeans oprichter Rich Tabor checken. Deze gratis plugin is speciaal ontwikkeld voor Gutenberg en WordPress 5.0 en biedt een breed scala aan fotogalerij blocks met een minimalistische styling.

Over de Block Gallery plugin

Block Gallery biedt momenteel drie verschillende blocks: masonry, fullscreen stacked en een carrousel slider. Elke block heeft zijn eigen instellingen zodat je dat specifieke fotogalerij type nog verder kunt aanpassen.

De plugin maakt tevens gebruik van Gutenbergs block transform functie; gebruikers kunnen hun fotogalerijen moeiteloos omzetten van de ene naar de andere stijl, zoals in de onderstaande video wordt gedemonstreerd.

Meer flexibiliteit

“Ik was niet zo tevreden met het idee om de block editor uit te schakelen voor portfolio custom post types,” vertelt Rich Tabor, “dus wil wilde een slimme manier vinden voor mensen om verschillende soorten galerijen te gebruiken om hun kunst, illustraties en foto’s te laten zien. Zo werd Block Gallery geboren.”

Tabor zei dat hoewel het core gallery block veel robuuster is dan het galerijsysteem van de Classic Editor, hij gebruikers meer flexibiliteit wilde bieden met betrekking tot de manier waarop ze media kunnen weergeven. Zijn favoriete functie van het project is de mogelijkheid om gallery blocks in verschillende types te veranderen.

“Dat betekent dat elke afbeelding, instelling, weergave-optie en kleurselectie onmiddellijk gemigreerd wordt – als een gebruiker een geselecteerde galerij verwisseld voor een ander type,” zei Tabor. Om een voorbeeld te geven, je kunt met een enkele klik een masonry gallery veranderen in een carousel slider, zonder dat je de afbeeldingen opnieuw moet uploaden of toewijzen, of opties moet selecteren. Dat gaat allemaal automatisch.

block gallery plugin

block gallery plugin

Grote stap voorwaarts

Tabors Block Gallery plugin is een grote stap voorwaarts voor fotogalerijen op het gebied van usability. De plugin biedt een mooie implementatie van features die je je voor de komst van Gutenberg niet had kunnen voorstellen. Block Gallery heeft op het moment van schrijven ruim 500 actieve installaties. Maar nu WordPress 5.0 uit is verwachten we dat dat aantal snel zal toenemen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.