Nieuw! WordPress 4.2 Powell

Nieuw! WordPress 4.2 Powell

Hoera! De nieuwe versie van WordPress is beschikbaar en dat slechts een paar dagen nadat de vorige beveiligingsupdate uit was gebracht. Wie had dat gedacht! De nieuwe versie heet WordPress 4.2 Powell en is vernoemd naar de beroemde jazz pianist Bud Powell.

Maar belangrijker, wat brengt deze nieuwe versie ons? We nemen uiteraard alle nieuwe functies met je door en de WordPress handleidingen zijn aangepast aan WordPress 4.2 zodat deze te gebruiken zijn (heb je levenslang gratis updates voor de WP Handleiding, dan ontvang je deze week de nieuwe versie per e-mail).

Nieuwe press this in WordPress 4.2Press This is makkelijker in gebruik maar let op

WordPress heeft de Press This functie eenvoudiger en geavanceerder gemaakt in het gebruik. Met de Press This functie kun je eenvoudig content van andere websites op jouw website posten als een nieuw bericht. Je kunt de Press This functie slepen naar je browser balk of dashboard en zo snel de dingen met jouw lezers delen die jij leuk vindt. Let echter op dat Google het plaatsen van dubbele content bestraft, zorg er dus voor dat je zelf unieke teksten schrijft voordat je het plaatst op je WordPress website.

Via het Extra menu kan je de ‘Press This’ toevoegen aan je bookmarks of koppelen op je home-scherm van je mobiel apparaat.

Speciaal ter viering van de nieuwe WordPress versie ontvang je maar liefst 42% korting op uw WP Handleiding bestelling met de code POWELL42. Bestel hier.

Nieuwe talen en Emoticons!

WordPress heeft een aantal nieuwe talen en tekens toegevoegd waardoor nu bijna iedereen in de wereld WordPress kan gebruiken. Heel chill voor hun, maar dat konden wij natuurlijk al land ;-). Wat wel een leuke toevoeging is, is dat het voortaan mogelijk is om emoticons te plaatsen op je WordPress website. Je moet deze dan wel even installeren.

Snel plugins updaten met wordpress 4.2Snellere plugin updates

Deze verbetering vonden wij zelf erg fijn. Voorheen ging WordPress altijd naar een laadscherm / updatescherm toe als je een plugin wilde updaten. Tegenwoordig blijf je gewoon op dezelfde pagina staan en krijg je een bericht zodra de plugin geupdate is. Scheelt weer een paar minuten die we nu weer kunnen gebuiken om lekker in de zon te zitten!

Meer embed mogelijkheden

In de vorige versie van WordPress was het al mogelijk om een YouTube link te plakken in je bericht of pagina editor en WordPress herkent dit dan en maakt er automatisch een embedded video van. Deze functie is uitgebreid met links van Tumblr en Kickstarter.

Thema aanpassen voordat het live staat in wordpressThema’s aanpassen die niet eens live staan!

Met de thema aanpasser (weergave > aanpassen) konden we al het huidige geactiveerde thema aanpassen. Nu is het ook mogelijk om via die module een ander geïnstalleerd thema te selecteren om te kijken hoe dit er live uitziet. Maar daar stopt het niet, je kunt alvast alle zaken aanpassen die je met de thema aanpasser kunt aanpassen voordat je het thema activeert. Handig!

Nieuwe functies betekent nieuwe WP Handleiding

Alle WordPresss handleidingen zijn aangepast naar de nieuwe versie van WordPress. Bovendien ontvang je op elke bestelling zes maanden lang gratis recht op de nieuwste versie van WordPress. Zorg dat je up-to-date bent en haal alles uit je WordPress website met de WP Handleiding! Speciaal ter viering van de nieuwe WordPress versie ontvang je maar liefst 42% korting op je WP Handleiding bestellen met de code: POWELL42

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.