Niet-https sites vanaf nu gemarkeerd als ‘Onveilig’ in Google Chrome

Niet-https sites vanaf nu gemarkeerd als ‘Onveilig’ in Google Chrome

Heb je nog geen SSL-certificaat geïnstalleerd op je WordPress website? Dan is het heel belangrijk om dat zo snel mogelijk te regelen! Sinds 24 juli worden alle niet-htpps websites namelijk als ‘Onveilig’ gemarkeerd in Google Chrome.

Hoe zat het ook al weer met dat https?

Https (‘Hypertext Transfer Protocol Secure’) sites zijn sites waarvan de URL met https:// begint in plaats van met http://. Die extra ‘s’ betekent dat de verbinding tussen de browser van de gebruiker en de server is beveiligd met een SSL-certificaat. Dat wil zeggen dat alle gegevens die tussen de gebruiker en de betreffende website worden uitgewisseld, zijn versleuteld. Niet-https sites zijn niet uitgerust met deze versleuteling en worden nu als onveilig beschouwd door Google Chrome.

Eerst grijs, later rood

De ‘Onveilig’ waarschuwing die nu aan het begin van de adresbalk wordt weergegeven wanneer men een http site in Google Chrome bezoekt, is vooralsnog in het grijs en valt daardoor nog niet direct op. Maar let op, want zodra Chrome 70 in oktober wordt uitgerold, zal de waarschuwing met rode letters worden weergegeven.

Niet-https heeft ook invloed op SEO

Google heeft nog meer wapens in haar arsenaal om website eigenaren te overtuigen om naar https over te stappen. De zoekmachine gigant is namelijk al sinds 2014 bezig om https als ranking signaal in te voeren. Het begon als een lichtgewicht signaal dat minder dan 1% van de wereldwijde zoekopdrachten beïnvloedde. Google heeft ook aangegeven dat https de doorslaggevende factor kan zijn bij twee gelijke zoekresultaten; de https site komt dan bovenaan te staan.

Heb je nog geen SSL-certificaat?

Recent onderzoek toont aan dat 34% van de Nederlandse websites nog steeds een onveilige verbinding heeft.Als jij ook nog geen SSL-certificaat hebt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Je website komt onbetrouwbaar over en je brengt de privacy en veiligheid van je bezoekers in gevaar. Dus kom meteen in actie en lees alles over een SSL-certificaat installeren op je WordPress site.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.