Nienke’s website: video toevoegen aan je blogs

video embedden

Natuurlijk wil je dat je zoveel mogelijk bezoek krijgt op je site. Dus seo-technisch is het van belang dat je beeld én video bij je tekst plaatst. Hoe relevanter de content op je site, hoe meer Google je site als waardevol bestempeld en dus hoger in de zoekresultaten zal plaatsen. Dit keer dus: video toevoegen aan je blogs!

Foto’s en uitgelichte afbeeldingen in mijn blogs plaatsen is mij inmiddels wel gelukt. Zelfs in Jupiter. Maar video’s toevoegen nog niet.

Althans, ik had wel een keertje een video geupload in één van mijn blogs, maar ik merkte direct dat dat enorm veel ruimte in beslag neemt. Aangezien ik elke week een blog publiceer, zou het regelmatig toevoegen van video’s de snelheid van mijn site niet ten goede komen. Dus hoe doet iedereen dat dan?

Video embedden

En daar komt weer zo’n term om de hoek zeilen: video embedden… Wat? Een video in bed leggen? Nee een video embedden betekent een video toevoegen aan je eigen site maar vanáf een externe website, zoals YouTube of Vimeo bijvoorbeeld. Je upload je video daar, en met behulp van een link (code) plaats je hem vrij eenvoudig op je eigen site.

Responsive

Ik probeer het vast met de blog van aankomende zondag. Daarvoor moet ik dus eerst een account aanmaken bij YouTube. Dit gaat vrij eenvoudig moet ik zeggen en binnen een kwartiertje heb ik mijn eerste video online staan. Voor de zekerheid Google ik op de term video embedden en kom ik op deze site.  Hier hebben ze het over het feit dat je geplaatste video niet automatisch responsive is. Wat was dat ook alweer ‘responsive’? Dit betekent dat je video mee moet verkleinen als iemand je blog op zijn telefoon of tablet bekijkt.

Dat blijkt achterhaald te zijn. WordPress is inmiddels zo ver ontwikkeld dat elke video automatisch responsive is. Dus als je na het plakken van de url van YouTube op voorbeeld klikt verkleind deze gewoon netjes mee als je je browser verkleind of als je blog op je mobiel opent. Easy peasy man!

Nu kun je dus naar hartenlust video’s plaatsen op je site, zonder dat dit ruimte en dus snelheid kost.

2 reacties op “Nienke’s website: video toevoegen aan je blogs”

  1. Debby Buis schreef:

    Wat leuk dat ik na een Google sessie voor het uitzoeken hoe ik video’s plaats op mijn blog. Precies op jouw, een oud KNGF-collega, stuk hierover tercht kom. Groet Debby

Geef een reactie