Nienke’s website: van Divi naar Jupiter

Divi naar Jupiter

Van Divi naar Jupiter klinkt alsof ik in een ruimteschip zit en ik van de ene wereld naar de andere vlieg. Ik bevind mij niet in een ruimteschip, ik zit gewoon op kantoor, maar ik kijk wél mijn ogen uit. Op het scherm voor mij wordt in niet-te-volgen-tempo even een website in elkaar gezet.

En niet zomaar een website, MIJN website. Ja ja, ik weet het; twee weken geleden riep ik nog dat mijn site eindelijk klaar was. Op nog enkele schoonheidsfoutjes na. Thijs van WP Handleiding zou mij helpen deze weg te poetsen. Tot ik vanmorgen bij hem op kantoor kwam en hij doodleuk zei: we bouwen hem wel even na in een ander thema…

Jupiter

Even?? En voor ik het weet is het thema Jupiter geïnstalleerd en vliegen de nieuwe modules over het scherm. De meeste content blijkt gewoon één op één overgenomen te worden in het nieuwe thema en vergt alleen wat finetunen.

Thijs knipt, plakt, opent en sluit zo snel dat ik werkelijk geen flauw idee heb wat hij aan het doen is. Tot hij op preview drukt en ik een voorbeeld zie van mijn site in het nieuwe thema. Holy shit! Dit ziet er al 100x beter uit!

HTML

Zonder dollen: binnen een goede twee uur hebben we mijn site nagebouwd én verbeterd in een nieuw thema. Nu was alle content er al en sfeer was al bepaald, maar zo snel kan een site dus in elkaar gekantklost worden. Thijs doet natuurlijk niet anders en ontdek ik dat het toch wel verdomde handig is als je een beetje HTML-kennis heb. Want kleine aanpassingen zoals foto’s vergoten of verkleinen, kleuren aanpassen en koppen van kapitaal naar ondercast zetten, fixt hij in een seconde via HTML.

Goed, al met al heb ik dus in een paar uur tijd afscheid genomen van mijn inmiddels behoorlijk geliefde Divi-thema. Wat webbouwers precies tegen het thema hebben, is mij nog altijd niet duidelijk, maar ze zijn er geen fan van. Iets met teveel beperking, ofzo.

website in Jupiter-Thema

Mijn site is binnen twee uur omgebouwd van Divi naar Jupiter

Verliefd

Dit betekent dat ik opnieuw verliefd moet gaan worden en dit keer op Jupiter. We hebben vanmorgen slechts een speeddate gehad en zijn uiterlijk stond mij eerlijk gezegd niet zo aan. Veel minder aaibaar en aantrekkelijk dan Divi. Maar we mogen niet oordelen op basis van uiterlijk en feitelijk is er geen weg meer terug (behalve mijn laatste backup terugzetten, maar daar is mijn site nu toch echt te mooi voor), dus ik zal Jupi een kans moeten geven.

Ik mag weer van scratch af aan beginnen met het ontdekken van wat waar zit en hoe ik ook maar een nieuwe blog maak. Ik denk dat ik zaterdag maar een uurtje langer uit trek voor het schrijven van mijn wekelijkse beslommeringen met mijn puberhond….

2 reacties op “Nienke’s website: van Divi naar Jupiter”

  1. Nienke Oort schreef:

    Hahaha, was ik niet van plan hoor 🙂
    Nogmaals dank Thijs!

  2. Thijs Verhoeven schreef:

    Yes! Veel mooier geworden. En niet die backup terugzetten hoor! Ik help je wel 🙂

Geef een reactie