Nienke's website: Een toost op Yoast!

Nienke’s website: Een toost op Yoast!

Nu alles op z’n plek staat, de huisstijl geïmplementeerd is, afbeeldingen geupload zijn, wordt het tijd de tekst onder handen te nemen. Ik heb namelijk wel al het één en ander opgekladderd, maar dan valt mijn oog op een soort van Y boven in mijn WordPress-scherm. Er staat een rood balletje achter en als ik er op klik, blijkt het de plugin Yoast te zijn.

YoastOok aan de rechterkant van mijn dashboard staat die Griekse IJ. Ook daar is hij in de meeste schermen rood: ‘Leesbaarheid: Heeft verbetering nodig. SEO: Heeft verbetering nodig’, schreeuwt de rechterkolom van mijn dashboard.

Dan ontdek ik onderaan mijn berichtenscherm de Yoast SEO plugin. Deze is dus enkele weken geïnstalleerd door mijn hulpwizzkid. Aha, dat is dus het voordeel van plugins… Ze helpen je met het verbeteren en makkelijk onderhouden van je site. Interessante shit waar ik ook nog eens in moet duiken.

Nederlandse vinding

Maar vandaag stort ik me op Yoast, wat overigens een uitvinding blijkt van onze eigen Nederlandse Joost de Valk. Bijna zes jaar geleden bedacht hij deze handige plugin op zijn zolderkamertje. Met Yoast moet het voor iedereen makkelijker worden zijn of haar teksten te optimaliseren voor zoekmachines. Ah, daar is ook de tegenwoordig hippe term SEO, dat staat voor Seach Enigine Optimalisation, oftewel; beter gevonden worden in zoekmachines als Google.

Tijdens het bewerken van mijn tekst zie ik het rode balletje oranje worden en uiteindelijk zelfs groen. Dat moet iets goeds betekenen. Onderaan het scherm geeft de plugin precies aan welke onderdelen nog verbeterd kunnen worden. Zo kun je het beste kiezen voor een kop met het focuswoord erin en ook in de eerste alinea moet het duidelijk zijn waar de komende tekst over gaat.

Ik ben potverdories gewoon mijn tekst SEO-vriendelijk aan het schrijven! Hoe hoog zal mijn site gaan eindigen in google als mensen zoeken op ‘geniale tekstschrijver‘? Vast héél hoog. Ik zeg: proost op Yoast!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.