Nienke's website: met de billen bloot

Nienke’s website: met de billen bloot

Oké, oké. Ik ga met de billen bloot. Ik heb mij er al die tijd met een Jantje van Leiden vanaf gemaakt. Wat ik al eerder schreef: geduld is niet mijn sterkste kant en dan is het leren omgaan met WordPress niet altijd makkelijk. Maar nu moet ik…

Trots vertelde ik vorige maand dat er achter de schermen werd gewerkt aan een nieuwe www.noortmedia.nl. Omdat mijn oude (huidige) site is gebouwd in het thema Divi en dat schijnbaar niet echt een beginnersthema is. Dus zei mijn webbouwer: ik maak een nieuwe voor je. Vette cool, zeggen we dan.

Divi review
bron: finalwebsites.nl

Vorige week was het moment dan daar; mijn schaduwsite was klaar. Helaas, hij voldeed niet aan mijn verwachtingen. Dat kan gebeuren. Maar ik vond mijn oude eigenlijk veel mooier, op een aantal futiliteiten na. Teleurstelling aan de andere kant van de lijn, terecht, ze hadden er toch een paar uur werk in zitten. Maar lang verhaal kort: ik houd mijn oude site en ga daar wat aanpassingen in doen.

Schaduwsite

Omdat mijn webbouwer zegt: hier houdt gratis hulp op, moet ik nu wel zelf aan de slag. Maar ik vind het doodeng om in mijn site van alles uit te gaan proberen en dat ik het dan straks niet meer krijg zoals het was. Gelukkig is ook daar weer een oplossing: ze kopiëren mijn huidige site naar de url van de schaduwsite en daar kan ik naar hartenlust experimenteren, zonder dat de buitenwereld er ook maar iets van mee krijgt. En dus hoef ik geen nachtmerries te hebben over websites die een eigen leven gaan leiden.

Dus ik ben nu ECHT zelf mijn site aan het verbouwen, aanpassen en verbeteren. Ik ben begonnen met het aanpassen van mijn lettertype. Dat stond op standaard en vond ik echt heel lelijk.

Lettertypen

Echter. Als je in WordPress een nieuw lettertype wilt kiezen (kun je aanpassen in je module onder ‘geavanceerde ontwerpinstellingen’), krijg je echt een enorme lijst van lettertypen. Maar geen voorbeelden. Dus ik pak eerst Pages erbij op mijn Mac. Maar die heeft een compleet andere lijst met lettertypen. Shit. Moet ik ze nu één voor één uit gaan proberen?

Maar hallo, ik ben niet voor één gat te vangen! Ik raadpleeg mijn beste vriend Google en tik in: Divi wordpress lettertype example. En voila! De hele lijst in voorbeeldlettertype! Ik ben er al snel uit. Het wordt de Cuprum!

Divi thema cuprum
Cuprum lettertype, beschikbaar in Divi thema

Pagina voor pagina ben ik de lettertypen aan het aanpassen, ik probeer van alles uit met de modules; afbeeldingen, links, rechts. Ik krijg het zelfs voor elkaar om ze netjes uit te lijnen met de tekst die ernaast staat. Ik ben mijn eigen site aan het (ver)bouwen! Zonder hulp van de website-wizzkids! Schouderklopje voor mezelf 😉

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.