Nienke’s website: Massive Addons is mooi en lastig!

Plugin Massive Addons

Je website is net als je huis. Tenminste, voor de vrouwelijke bouwers onder ons dan. Elk half jaar wil je eigenlijke een nieuwe look, een nieuwe ‘feel’. Dus ik legde mijn oor te luisteren bij Thijs van WP Handleiding. ‘Oh dan moet je even Massive Addons installeren’. Eh… oke….

Massive Addons, een toevoeging op je Visual Composer (de vormgever van je pagina’s). Nooit van gehoord. Maar het schijnt echt je-van-het te zijn voor het creëren van de meest flitsende websites. Mijn nieuwsgierige aard komt naar boven en dus wil ik hier wel meer van weten.

Ik ga naar mijn dashboard, naar plugins, nieuwe plugin. In het zoekscherm tik ik in: Massive Addons. Nul hits. Huh? ‘Thijijijijijsssss!!!!’ Blijkt dat je betaalde plugins (Massive Addons kost $25,-) eerst moet downloaden (zip-bestand) en dan via ‘plugin uploaden’ moet installeren. Dát was je er even vergeten bij te vertellen, Thijs. En ik ben blond. En deze hele WordPress omgeving is nog steeds een jungle voor mij. Ik heb pas een <1% ontdekt volgens mij…

Gedownload en geupload

Maar terug naar Massive Addons. Ik heb het gedownload en geupload. Dat lukt me dan gelukkig nog wel. En dan staat de plugin in mijn linkerbalk. En dan?

Ik bekijk meerdere filmpjes op YouTube (gelukkig zijn er ‘maar’ 15 trainingsvideo’s!). Ik zie de meest prachtige pagina’s voorbij schuiven. En ontdek dat je templates voor je (nieuwe) pagina’s kunt installeren. Maar in het filmpje staat dat ik ‘bober’ moet uploaden. Maar laat die nu net niet bij mijn gedownloade pakketje zitten…?

Ik loop dus vast. Zoals heel vaak als ik met computers, cms-systemen en programma’s werk. Toch wil ik dit niet zo maar opgeven. Deze plugin ziet er echt fantastisch uit en krijgt ook geweldige reviews. Het zal mij weer een dag of wat studie kosten (en beschamende momentjes Thijs lastig vallen) maar als je eenmaal weet hoe het werkt, heb je volgens mij een topper in huis gehaald. Hopelijk snel meer over Massive Addons!

Eén reactie op “Nienke’s website: Massive Addons is mooi en lastig!”

  1. Thijs Verhoeven schreef:

    Hey Nienke,

    Wat fijn dat je de Massive Addons voor visual composer gaat gebruiken. Het ziet er inderdaad geweldig uit en je hebt ook helemaal gelijk dat het niet zo makkelijk is om in te stellen. Heb je geprobeerd om style presets te installeren? Als je in het menu naar Massive Panel gaat en vervolgens naar beneden scrolt zie je een sectie die Style Presets heet. Daar kies je het soort element waar je naar op zoekt bent en dan krijg je allemaal voorbeeldjes te zien. De voorbeelden die je mooi vindt klik je aan en installeer je met 1 klik op de knop.

    Als je nu je pagina aan het bewerken bent kun je dit element via de visual composer toevoegen. Vervolgens kun je een preset laden. Hierdoor ziet het er precies uit zoals de demo.

    Hoop dat dit je wat verder brengt, heel veel succes

Geef een reactie