Nienke's website: Massive Addons is mooi en lastig!

Nienke’s website: Massive Addons is mooi en lastig!

Je website is net als je huis. Tenminste, voor de vrouwelijke bouwers onder ons dan. Elk half jaar wil je eigenlijke een nieuwe look, een nieuwe ‘feel’. Dus ik legde mijn oor te luisteren bij Thijs van WP Handleiding. ‘Oh dan moet je even Massive Addons installeren’. Eh… oke….

Massive Addons, een toevoeging op je Visual Composer (de vormgever van je pagina’s). Nooit van gehoord. Maar het schijnt echt je-van-het te zijn voor het creëren van de meest flitsende websites. Mijn nieuwsgierige aard komt naar boven en dus wil ik hier wel meer van weten.

Ik ga naar mijn dashboard, naar plugins, nieuwe plugin. In het zoekscherm tik ik in: Massive Addons. Nul hits. Huh? ‘Thijijijijijsssss!!!!’ Blijkt dat je betaalde plugins (Massive Addons kost $25,-) eerst moet downloaden (zip-bestand) en dan via ‘plugin uploaden’ moet installeren. Dát was je er even vergeten bij te vertellen, Thijs. En ik ben blond. En deze hele WordPress omgeving is nog steeds een jungle voor mij. Ik heb pas een <1% ontdekt volgens mij…

Gedownload en geupload

Maar terug naar Massive Addons. Ik heb het gedownload en geupload. Dat lukt me dan gelukkig nog wel. En dan staat de plugin in mijn linkerbalk. En dan?

Ik bekijk meerdere filmpjes op YouTube (gelukkig zijn er ‘maar’ 15 trainingsvideo’s!). Ik zie de meest prachtige pagina’s voorbij schuiven. En ontdek dat je templates voor je (nieuwe) pagina’s kunt installeren. Maar in het filmpje staat dat ik ‘bober’ moet uploaden. Maar laat die nu net niet bij mijn gedownloade pakketje zitten…?

Ik loop dus vast. Zoals heel vaak als ik met computers, cms-systemen en programma’s werk. Toch wil ik dit niet zo maar opgeven. Deze plugin ziet er echt fantastisch uit en krijgt ook geweldige reviews. Het zal mij weer een dag of wat studie kosten (en beschamende momentjes Thijs lastig vallen) maar als je eenmaal weet hoe het werkt, heb je volgens mij een topper in huis gehaald. Hopelijk snel meer over Massive Addons!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.