6 gratis WooCommerce plugins voor meer verkopen in 2018

6 gratis WooCommerce plugins voor meer verkopen in 2018

De meeste webshops zien een stijging in hun verkoopcijfers rond de feestdagen. Het is vaak dan ook van essentieel belang om je WordPress webshop voor te bereiden op grote bezoekersaantallen. Maar het is natuurlijk wel zo prettig als je die stijgende lijn in je verkopen na de feestdagen min of meer kunt handhaven. Om je daarbij te helpen bespreken we in dit artikel 6 gratis WooCommerce plugins voor meer verkopen in 2018!

7 gratis WooCommerce plugins voor meer verkopen in 2018

#1. Yotpo

Wil je meer klanten, dan moet je het vertrouwen van je bezoekers zien te winnen. Dat doe je door te laten zien dat je goede producten levert en dat je een betrouwbare service biedt. Dit kun je bewijzen voor reviews te verzamelen of user-generated content te gebruiken; mensen zullen je vertrouwen als de meerderheid dat doet. Yotpo helpt je bij het tonen van reviews op je website.

Meer info

#2. Woo Social Media Marketing

Een andere plek waar je (nieuwe) klanten kunt trekken is via social media. Mensen brengen tegenwoordig veel tijd door op deze sites, waardoor het een effectieve strategie kan zijn om je aanbiedingen en producten op je social media kanalen te zetten. Woo Social Media Marketing helpt je om precies dat te doen.

Meer info

#3. Product Enquiry

Soms gaat het niet om dat mensen je dienstverlening moeten vertrouwen, maar je product. Product Enquiry geeft je bezoekers de mogelijkheid om vragen te stellen over het product dat ze overwegen te kopen. Zo kunnen eventuele onduidelijkheden met betrekking tot materialen, afmetingen, levertijden, enz. direct worden opgehelderd.

Meer info

#4. WooCommerce Product FAQs

Veel mensen zijn een beetje lui, en zullen niet de moeite nemen om je vragen te stellen over een bepaald product. Maar deze mensen zijn vaak ook sceptisch, en zullen je product niet kopen als je hun nieuwsgierigheid niet weet te wekken. Voor deze mensen kun je publieke FAQs voor specifieke producten opzetten, en de Product FAQs plugin maakt dit een fluitje van een cent.

Meer info

#5. WooCommerce Image Zoom

Sommige mensen zijn ook simpelweg bang omdat ze niet online durven te shoppen. In een fysieke winkel kunnen ze het product dat ze willen kopen van dichtbij inspecteren, maar in een webshop is dat niet altijd mogelijk. Met de WooCommerce Image Zoom plugin kunnen je bezoekers over de producten heen ‘hoveren’ en een close-up foto bekijken. Hou er wel rekening mee dat het noodzakelijk is om afbeeldingen van een hoge resolutie te uploaden.

Meer info

#6. Booster for WooCommerce

Booster for WooCommerce is een plugin die je op verschillende manieren kan helpen om meer verkopen te realiseren. Denk aan het lokaliseren van je website profiel door het vertalen van productomschrijvingen, het aanpassen van prijzen aan de hand van de lokale wisselkoers, en onzichtbaar maken van producten die in een bepaald land niet beschikbaar zijn, en het notificeren van je klanten wanneer producten die tijdelijk niet op voorraad waren weer aangevuld zijn.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.