Zal Kunstmatige Intelligentie de WordPress Captcha achterhaald maken?

Zal Kunstmatige Intelligentie de WordPress Captcha achterhaald maken?

Veel WordPress gebruikers maken gebruik van de Captcha om hun websites te beschermen. We kunnen er inlog-, registratie-, contact- en reactieformulieren mee beveiligen, en zelfs ons WordPress Dashboard. Maar voor hoe lang nog? Joe Howard van WP Buffs schreef een interessant artikel over de invloed van Kunstmatige Intelligentie op de WordPress Captcha. In dit blogbericht vatten we zijn artikel kort voor je samen.

Het tijdperk van Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige Intelligentie en machine learning worden in een rap tempo het centrale punt van technologische ontwikkelingen. Maar met die groei ontstaat ook een beangstigende toename in criminele potentie.

DeepMind, een dochteronderneming van Alphabet en leider op het gebied van Kunstmatige Intelligentie, heeft recentelijk een programma aangekondigd dat “elke menselijke stem kan nadoen en natuurlijker klinkt dan de beste bestaande tekst-naar-spraak systemen.”

Stel je voor dat je een telefoontje krijgt van je oude moeder, die haar pincode is vergeten. Alleen is het niet je moeder. De stem aan de andere kant van de lijn lijkt alleen misleidend veel op die van haar. Dit is slechts een voorbeeld om aan te tonen van wat er nu al mogelijk is met Kunstmatige Intelligentie.

Computerprogramma’s die het menselijk element kunnen hacken

Het hele punt van het Captcha systeem is om een ‘menselijk element’ toe te voegen dat een computer bot simpelweg niet kan hacken. Het probleem is dat er geautomatiseerde programma’s bestaan die zo geavanceerd zijn dat ze dat menselijke element wél kunnen hacken. En ze worden daar steeds succesvoller in. Wetenschappers die zich specialiseren in Kunstmatige Intelligentie zijn druk bezig met het verbeteren van de kwaliteit van spraakbegrip, machine vision, natuurlijk taalbegrip en spraaksynthese, en dit soort vormen van machine learning worden steeds vaker toegepast. Dat betekent dat we in de toekomst extra manieren moeten vinden om onze WordPress sites te beveiligen.

Cybercriminelen experimenteren al met Kunstmatige Intelligentie

Er zijn een aantal computerbeveiligingsexperts die geloven dat cybercriminelen al zeker vijf jaar aan het experimenteren zijn met Kunstmatige Intelligentie. Captcha werd in 2003 geïntroduceerd door Carnegie Mellon University, om te voorkomen dat geautomatiseerde computerprogramma’s digitale informatie konden stelen. Al sinds het begin wordt er gebruik gemaakt van zogeheten ‘machine vision software’ om Captcha’s op te lossen, dus dit is geen nieuw concept.

Andere manieren om je website te beveiligen

Hoewel de kans bestaat dat Captcha het uiteindelijk verliest van Kunstmatige Intelligentie, zijn er gelukkig nog andere manieren om je WordPress website te beveiligen. Howard suggereert het blokkeren van IP-adressen, het beperken van het aantal inlogpogingen en het gebruiken van sterke wachtwoorden.

Wil je meer weten over hoe je je WordPress website kunt beschermen tegen cybercriminelen en malafide aanvallen, lees dan onze artikelen over beveiligingsvragen toevoegen aan je WordPress loginpagina, en hoe je kunt voorkomen dat je WordPress site gehackt wordt.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.