Klarna betalingen in WooCommerce

Klarna betalingen in WooCommerce

Er zijn heel veel factoren van belang bij het realiseren van een succesvolle WooCommerce shop. Een daarvan is ervoor zorgen dat je (potentiele) klanten kunnen betalen op de manier zoals zij dat prettig vinden. Hoewel iDeal voor Nederlandse webshops zonder twijfel de belangrijkste is, kan het raadzaam zijn om daarnaast nog wat aanvullende betaalmethodes toe te voegen. In dit artikel leggen we uit hoe je Klarna betalingen in WooCommerce mogelijk kunt maken.

Klarna betalingen in WooCommerce mogelijk maken: zo doe je dat

Klarna is een betaalplatform dat momenteel beschikbaar is in Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Met Klarna biedt je je klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen; een optie die twijfelende klanten over de streep zou kunnen trekken. Klarna betalingen in WooCommerce toevoegen is heel makkelijk met behulp van de Klarna Payments for WooCommerce plugin. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het werkt:

Om Klarna op je webshop te kunnen aanbieden, heb je een zakelijke verkoop account bij Klarna nodig. Heb je die nog niet? Hier kun je alles regelen.

Log in op je WordPress dashboard en installeer en activeer de Klarna Payments for WooCommerce plugin.

Zodra de plugin is geactiveerd ga je op je WordPress dashboard naar WooCommerce > Instellingen. Vervolgens klik je op het Betalingen tabblad.

Hier zie je een overzicht van alle beschikbare betaalmethodes. Als je de Klarna Payments for WooCommerce plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, staat Klarna er ook bij. Klik op het icoon.

Je kunt nu Klarna betalingen inschakelen om de betaalwijze in WooCommerce te activeren.

Elk land waar Klarna beschikbaar is, heeft specifieke instellingen. Als je inlogt op je Klarna verkoop account, kun je je API gebruikersnaam en API wachtwoord ophalen. Deze heb je nodig om Klarna en WooCommerce aan elkaar te koppelen. Dit proces wijst zich vanzelf.

Heb je Klarna aan WooCommerce gekoppeld, dan kun je de Klarna Order Management for WooCommerce plugin installeren en activeren. Hiermee kun je betalingen met Klarna direct vanuit WooCommerce afhandelen.

Heb je alle stappen doorlopen, vergeet dan niet om een test uit te voeren zodat je kunt controleren of de Klarna betalingen in WooCommerce goed werken!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.