Joost de Valk stopt als WordPress Marketing leider

Joost de Valk stopt als WordPress Marketing leider

Joost de Valk heeft aangekondigd dat hij zijn rol als WordPress Marketing & Communicatie leider opgeeft. De functie werd eerder dit jaar aan de Valk toegewezen. Het was niet alleen een nieuwe functie, het breidde ook de leiderschapsrollen in het WordPress project uit.

Joost de Valk: “Wel vooruitgang, geen leidinggevende rol”

Ondanks het feit dat er vooruitgang werd geboekt, had de Valk niet het gevoel dat hij het leidinggevende aspect van zijn rol vervulde. “Mijn ervaring gedurende de laatste maanden gaf me het gevoel dat hoewel ik dingen deed en dingen gedaan kreeg, ik geen leider was. Ik wil niet doen alsof ik ergens iets over te zeggen heb als dat niet het geval is,” schreef hij.

Het niet hebben van een duidelijke definitie van wat marketing betekent, en het gebrek aan mensen binnen het project die hetzelfde voor ogen hadden, droegen bij aan zijn beslissing.

“Er is een schril contrast tussen waar ik dacht dat ik mij in deze rol binnen de organisatie zou bevinden, en waar ik mezelf nu tegenkom,” zei de Valk.

“Zelfs dingen die een buitenstaander als marketing zou beschouwen (release posts, about pagina’s) worden gecreëerd zonder zelfs maar met mij of anderen in het marketingteam te overleggen. Omdat ik me buitengesloten voelde bij al deze beslissingen, denk ik niet dat ik een marketing lead kan zijn.”

Focus op Yoast

Over het gebrek aan helderheid omtrent zijn functie zei hij: “Ik ben op Twitter, op Facebook en op WordCamps tientallen keren gevraagd waarom ik nu voor Automattic werk, wat ik natuurlijk niet doe, maar dat is wel hoe veel mensen het zien. Andere keren lijk ik de typische non-Automattician, waar ik me ook niet gemakkelijk bij voel.”

Matt Mullenweg reageerde op de Valks artikel en bedankte hem voor het feit dat hij bereid was om nieuwe dingen te proberen, voor zijn passie, ongeduld en ambitie om WordPress te verbeteren.

De Valk heeft het gevoel dat hij heeft gefaald bij het vervullen van de functie en is van plan om deze zomer een lange vakantie te nemen. Wanneer hij terugkeert, wil hij zich weer 100% op Yoast gaan focussen.

 

Lees ook: Yoast SEO 8.2 voegt How-to & FAQ Gutenberg blocks toe

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.