Automattic lanceert Jetpack Scan add-on

Automattic lanceert Jetpack Scan add-on

Afgelopen week lanceerde Automattic de premium JetPack Scan add-on, een geautomatiseerde scanner die zoekt naar malware en kwetsbaarheden op je WordPress site.  

Over de Jetpack Scan add-on

Zodra je Jetpack Scan met je WordPress site hebt verbonden, heb je vrijwel geen omkijken meer naar de beveiliging. Je website wordt automatisch elke dag gescand. Een voordeel van Jetpack Scan ten opzichte van veel soortgelijke oplossingen, is dat de controles plaatsvinden op de servers van Automattic, in plaats van op jouw eigen server. Daardoor zijn de resultaten van de scans altijd toegankelijk, ook als je website om wat voor reden dan ook offline is. Indien er problemen worden aangetroffen, krijg je hier direct bericht over.

24/7 beveiliging

“Het is alsof je een beveiliger hebt die je site in de gaten houdt,” schreef Paolo Belcastro, die Head of Product is bij Jetpack. “Het geeft een prettig gevoel om te weten dat de boel 24/7 wordt bewaakt. En als we bedreigingen vinden, krijg je meteen een email notificatie zodat je het probleem kunt oplossen en je je weer op het runnen van je zaak kunt richten. We kunnen zelfs de meeste beveiligingsproblemen met één klik voor je repareren.”

Tarieven

Zoals gezegd gaat het om een premium add-on. Jetpack Scan is beschikbaar voor €7,50 per maand of €75 per jaar. Voor dat bedrag wordt je WordPress site dagelijks automatisch gescand op (potentiele) veiligheidsproblemen. Binnenkort wordt er ook nog een real-time scanoptie toegevoegd; het is nog niet bekend of je daar een hoger tarief voor moet betalen.

Aanvulling op JetPack Search en Jetpack Backup

Jetpack Scan service volgt op de hielen van twee andere nieuwe Jetpack diensten. In april lanceerde het Jetpack team Jetpack Search als een standalone dienst. In mei werd Jetpack Backup geïntroduceerd. Zoals je weet gaan backups en beveiliging hand in hand. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Jetpack binnenkort met een ‘combi-pack’ van Jetpack Backup en Jetpack Scan komt.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.