Is de WordPress Desktop App iets voor jou? | WP Handleiding

Is de WordPress Desktop App iets voor jou?

Als WordPress gebruiker ben je gewend om je site in je browser te beheren en te bewerken. Maar dat is niet altijd even ideaal, zeker niet als je makkelijk afgeleid raakt door andere browser tabbladen. In dat geval is de WordPress Desktop App wellicht een mooie oplossing voor je. In deze blogpost vertellen we wat je moet weten over de voor- en nadelen van deze applicatie.

Wat is de WordPress Desktop App?

De WordPress Desktop App werd ontwikkeld door Automattic, het bedrijf achter WordPress. De applicatie is gratis te downloaden voor macOS, Windows en Linux en maakt het mogelijk om aan je WordPress website te werken zonder dat je wordt afgeleid door andere openstaande tabbladen in je browser. Bovendien is de app heel gebruiksvriendelijk.

Voor- en nadelen van de WordPress Desktop App

Ben je benieuwd of de desktop applicatie van WordPress iets voor jou is? Wij hebben de voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

  • De desktop app maakt als het ware een ‘gebundelde lokale kopie’ van je WordPress website. Daardoor profiteer je van razendsnelle laadtijden.
  • Je profiteert van een gebruiksvriendelijke omgeving waar je zonder afleidingen aan je content kunt werken.
  • De desktop applicatie heeft een uitstekende schaalbaarheid. Het past zich niet alleen aan je scherm aan, maar maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om het venster te verkleinen zodat je meldingen in de gaten kunt houden terwijl je met iets anders bezig bent.
  • Je kunt allerlei website beheertaken uitvoeren zonder je browser te openen. Zo kun je onder andere plugins updaten en reacties modereren.

 

Nadelen

  • Ondanks het feit dat de app ontwikkeld is voor self-hosted WordPress websites, heb je een WordPress.com account nodig. Ook moet je de Jetpack plugin installeren om van de app gebruik te kunnen maken.
  • De desktop applicatie werkt niet als je offline bent. Je kunt dus geen blogpost schrijven en opslaan in de app als je even geen internetverbinding hebt.

Interesse in de desktop applicatie van WordPress?

Download hem vandaag nog en probeer het eens uit!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.