In hoeverre is jouw WordPress website duurzaam? | WP Handleiding

In hoeverre is jouw WordPress website duurzaam?

De meesten van ons denken niet na over de ecologische impact van onze online activiteiten. Dat is niet zo verwonderlijk, want er zijn zoveel andere dingen die een veel grotere impact hebben op het klimaat. Toch produceert elke online actie, hoe verwaarloosbaar die ook mag lijken, een CO2 voetafdruk. Het energieverbruik van digitale technologieën neemt met 9% per jaar toe. Digitale technologieën zijn verantwoordelijk voor 4% van de wereldwijde broeikasgas emissies, en de verwachting is dat dit percentage al in 2025 verdubbeld is. En als je een website hebt, dan draag je daar nu eenmaal aan bij. Er is dan ook steeds meer aandacht voor duurzaam webdesign. Nu vraag je je wellicht af: in hoeverre is jouw WordPress website duurzaam?

In hoeverre is jouw WordPress website duurzaam?

Ben je benieuwd of WordPress website duurzaam is? Dit kun je checken op websitecarbon.com. Je vult de URL van je website in, klikt op ‘Calculate’ en er wordt een berekening gemaakt van de CO2 voetafdruk van je WordPress website. Je website krijgt een carbon rating (A+ tot en met F) en je ziet meteen hoe duurzaam jouw site is ten opzichte van andere webpagina’s wereldwijd. Wanneer je naar beneden scrollt, zie je hoeveel CO2 er wordt geproduceerd bij elk website bezoek. Op basis van het maandelijkse aantal paginaweergaven wordt er berekent hoeveel CO2 jouw site jaarlijks uitstoot, hoeveel kWh aan stroom dit verbruikt en hoeveel bomen er nodig zijn om de door jouw site geproduceerde CO2 te absorberen.

Hoe wij het zelf doen? Met gemiddeld 10.000 maandelijkse paginaweergaven heeft wphandleiding.nl een carbon rating van D. Hoewel we daarmee ruim onder het wereldwijde gemiddelde zitten, is er nog flink wat ruimte voor verbetering!

Wil je jouw WordPress website duurzamer maken?

Op WordPress.tv staan meerdere video’s over het creëren van een duurzamer World Wide Web. Dit is een goede manier om meer inzicht te krijgen in welke elementen de CO2 voetafdruk van een website beïnvloeden, en wat je zelf kunt doen om een duurzamere WordPress website te realiseren. Alle kleine beetjes helpen!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.