Hoe wijzig je de loginpagina van je WordPress website?

Hoe wijzig je de loginpagina van je WordPress website?

Hoe wijzig je de loginpagina van je WordPress websiteEen vraag die vaak wordt gesteld door mensen die nieuw zijn in het gebruik van self-hosted WordPress websites, is ‘Waar vind ik de loginpagina voor mijn website?’.

De standaard loginpagina voor alle WordPress websites is te vinden via jouwwebsite.com/wp-login.php, jouwwebsite.com/wp-login of jouwwebsite.com/wp-admin. Uiteraard vervang je jouwwebsite.com met het echte adres van jouw website.

In de meeste gevallen werken de bovenstaande links prima, maar in sommige gevallen resulteert het bezoeken van de link in een 404 foutmelding. In dat geval kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de WordPress plugin Change wp-admin-login.php, te vinden via de volgende link: https://wordpress.org/plugins/change-wp-admin-login/

Door de standaard loginpagina  te veranderen, kun je makkelijk en veilig het login-adres voor jouw WordPress website aanpassen naar elk ander gewenst adres. Door dit te doen kun je ook aanvallen op de loginpagina van jouw WordPress website voorkomen. Hackers maken immers graag gebruik van de wp login locatie omdat ze weten dat de meeste WordPress gebruikers de standaardinstellingen laten staan. Het is dus slim om van deze plugin gebruik te maken zodat zij niet op jouw inlogpagina kunnen komen.

De plugin is compatibel met WordPress 4.5 en nieuwer. Het verandert niets aan de bestandsnamen, de plugin verwijst je simpelweg door naar een door jouw aangepaste loginpagina.

Change wp-admin-login.php installeren om je loginpagina te wijzigen

Download het bestand en upload de map naar wp-content/plugins op jouw server. Activeer de plugin in het menu Plugins in je controlepaneel. Op de instellingenpagina kun je de naam voor de loginpagina veranderen. Op elk gewenst moment kun je dit weer aanpassen.

Als je dit alles hebt gedaan, kun je uitloggen en de nieuwe link uitproberen om in te loggen. Je kunt de nieuwe loginpagina aan je favorieten toevoegen om hem niet te vergeten. En zorg ervoor dat je de link nooit op je WordPress website plaatst.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.