Hoe weet je of een website op WordPress draait?

Hoe weet je of een website op WordPress draait?

Er was ooit een tijd waarin WordPress websites er uit zagen als WordPress websites. Headers en footers leken allemaal wat generiek, de pagina’s leken allemaal tweekoloms-layouts te hebben en de zijbalken waren allemaal opgebouwd uit dezelfde widgets. Maar die dagen zijn voorbij. Tegenwoordig kan er niemand vaststellen of een website op WordPress draait door alleen naar het design te kijken – tenzij diegene toevallig het thema herkend. Maar hoe kun je wel zien of een website WordPress gebruikt?

Hoe je kunt zien of een website op WordPress draait

1. Zoek naar “WordPress” in de footer

Deze ligt voor de hand. Bij sommige WordPress sites staat er nog iets in de richting van “Proudly powered by WordPress”  in de footer. Meestal is dat omdat de webbeheerder niet de moeite heeft genomen om dit aan te passen. Bij de meeste WordPress sites staat dit echter niet, dus laten we eens verder kijken.

2. Voeg /wp-admin aan de domeinnaam toe

Zet voor de grap eens /wp-admin achter de domeinnaam van een willekeurige website. Als de resulterende pagina (na het drukken op “Enter” natuurlijk) het WordPress login scherm weergeeft (of iets dat er op lijkt), dan draait de website op WordPress. Hou er echter rekening mee dat geavanceerde gebruikers hun login scherm soms verbergen of verplaatsen in verband met de veiligheid.

3. Zoek naar “wp-content” in de broncode

Via elke browser kun je de broncode van een webpagina bekijken. Bij Chrome bijvoorbeeld, kun je dit doen via de optie “View > Developer > View Source,” en bij Firefox via “Tools > Web developer > Page source.” Er wordt dan een nieuw venster vol HTML geopend. Dat is de broncode van die pagina. Als de betreffende website op WordPress draait, dan zul je links naar mappen zien zoals “/wp-content/” en “/wp-includes/.” Die kun je eenvoudig terugvinden door te zoeken op “wp-.”

4. Gebruik een online tool

Er zijn ook een aantal online tools waarmee je kunt uitvinden of een website op WordPress draait, zoals Is It WP. Het enige wat je hoeft te doen is de betreffende domeinnaam invoeren en op “Enter” klikken. Ben je benieuwd welke builder hierbij gebruikt is? Neem dan een kijkje op MyCodelessWebsite, makkelijker wordt het niet!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.