Hoe weet ik of mijn favoriete domeinnaam nog vrij is?

Hoe weet ik of mijn favoriete domeinnaam nog vrij is?

Het gebruik van de juiste domeinnaam is essentieel voor je succes online. Hoe beter de naam aansluit op wat je te bieden hebt, hoe gemakkelijker je te vinden zal zijn. Dit betekent dus dat je goed moet nadenken over je domeinnaam. Zeker ook omdat er door de jaren heen wel heel veel namen al vergeven zijn. Het is dus zeker ook goed om de namen die je bedenkt eerst te controleren. Je kan op meerdere manieren achter de mogelijkheden hierin komen.

Uitproberen van de naam

Een manier om te achterhalen of een domeinnaam nog vrij is, is door het simpelweg uit te proberen. Je kunt de naam intypen en kijken of je daadwerkelijk op een bestaande website terechtkomt. Als je geluk hebt, dan is de naam nog vrij. Door de grote hoeveelheid websites die de wereld inmiddels telt, is de kans dat je het op deze manier gemakkelijk aan kan pakken wel heel klein. Mocht je geluk hebben, dan ben je dus wel direct klaar. In andere gevallen is een andere aanpak mogelijk.

Het gebruik van een tool

Het is ook mogelijk om een tool te gebruiken. Bij een specialist op het gebied van domeinnamen kun je vaak heel simpel zoeken naar de juiste namen. Dit werkt natuurlijk niet heel anders dan zelf de naam intypen in je internetbrowser. Toch is er een groot verschil. Met behulp van de tool van de specialist kom je vaak al snel tot een goed alternatief. Zo hoef je dus niet eindeloos opnieuw te zoeken naar namen die misschien kunnen werken. Dit maakt het net wat gemakkelijker.

De naam voor jou

Heb je een goede naam bedacht? Of heb je met behulp van de specialist het best passende alternatief gevonden? Dan is het belangrijk om hier zo snel als mogelijk gebruik van te gaan maken. Dat doe je bijvoorbeeld door te zorgen dat je de naam in bezit krijgt. De domeinnaamregistreren kan je vaak direct doen nadat je hebt ontdekt dat de naam nog vrij is. Op het moment dat je dat doet, is deze ook echt van jou en kan je ermee aan de slag gaan.

Meerdere mogelijkheden verkennen

Het is slim om niet alleen naar een specifieke naam te kijken. Wanneer je het goed aan wilt pakken, dan is het ook slim om naar alternatieven te kijken. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je veel potentiële bezoekers en klanten naar jouw websites leidt. Bovendien kom je dan niet in de situatie dat iemand met een bijna gelijke naam van jouw succes kan meeprofiteren. Dit is dus ook altijd goed om erin mee te nemen wanneer je op zoek gaat naar goede domeinnamen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.