Nieuw WordPress support platform HelpHub gaat live

Nieuw WordPress support platform HelpHub gaat live

Een van de redenen dat WordPress zo’n populair CMS is, is dat het super makkelijk is om een website te beginnen. Nieuwe gebruikers krijgen meestal pas hun ‘freak out’ momentje op het moment dat er iets niet lukt. Anders dan de meeste andere software programma’s die je op je computer installeert, heeft WordPress geen hulpsysteem dat verschijnt als je op F1 drukt. Maar er is wel een plek waar je terecht kunt voor antwoorden op je vragen. WordPress documentatie voor gebruikers werd al heel lang gehost op de WordPress Codex. Misschien was die naam een beetje intimiderend, of dacht je altijd dat de Codex voor programmeurs bedoeld was (dat is het niet). Hoe dan ook, er is de afgelopen paar jaar aan een zeer ambitieus project gewerkt. Het doel van dat project was om alle content op de WordPress Codex naar een nieuw WordPress-based platform te verhuizen. Het project, “HelpHub” genaamd, is nu dan eindelijk live. Het is nu het officiële thuis van WordPress Support.

HelpHub 

HelpHub moet de ‘place to go’ worden voor ondersteuning op het gebied van WordPress. Het platform moedigt gebruikers aan om zelf oplossingen te vinden wanneer ze ergens tegenaan lopen, alvorens ze berichten op de officiële WordPress fora plaatsen.

Ondanks het feit dat het nieuwe platform inmiddels live staat, is het werk nog niet gedaan. Er is namelijk nog altijd heel wat content die vanaf de Codex naar HelpHub gemigreerd moet worden. Maar de initiële verhuizing is gedaan en het platform is klaar om alle WordPress documentatie voor gebruikers over te zetten.

Meer weten of meehelpen met HelpHub?

Wil je graag meehelpen om HelpHub van content te voorzien, of een bijdrage leveren aan de toekomstige ontwikkeling? Volg dan het Documentation team blog en check het #docs kanaal in de Making WordPress Slack groep.

Tot slot

Op Helphub is informatie te vinden over het installeren van WordPress, essentiële elementen, instellingen, plugins, thema’s, onderhoud, beveiliging en troubleshooting. Maar die informatie is natuurlijk wel allemaal in het Engels. Geef je de voorkeur aan Nederlandse artikelen, tutorials en informatie over WordPress? Dan kun je natuurlijk gewoon op WP Handleiding terecht!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.