HEIC afbeeldingen in WordPress: dit moet je weten | WP Handleiding

HEIC afbeeldingen in WordPress: dit moet je weten

iPhones maar ook veel andere nieuwe smartphones maken gebruik van het nieuwe HEIC afbeeldingsformaat. Maar wat zijn .HEIC afbeeldingen eigenlijk? En kun je HEIC afbeeldingen in WordPress gebruiken?

Wat is HEIC?

HEIC (High-Efficiency Image Container) is een relatief nieuw bestandstype voor afbeeldingen. Apple was de eerste grote partij die het bestandstype ging gebruiken – iPhone gebruikers maakten er voor het eerst kennis mee in 2017, met de introductie van iOS 11. Als je een iPhone hebt, dan zul je dus ongetwijfeld bekend zijn met .HEIC bestanden. Een groot voordeel van HEIC is dat het een betere compressiemethode gebruikt, waarmee kleinere bestanden geproduceerd kunnen worden zonder kwaliteitsverlies.

HEIC afbeeldingen in WordPress

Het probleem met HEIC afbeeldingen in WordPress is dat het bestandstype nog niet door de core wordt ondersteund. Dat betekent dat als je .HEIC afbeeldingen naar de mediabibliotheek wilt uploaden, je deze eerst naar .JPEG moet converteren. Als je je foto’s vanaf je iPhone naar je Mac overzet, dan is het een kwestie van de foto’s selecteren en op de rechter muisknop klikken.

Vervolgens ga je naar Snelle taken > Converteer afbeelding. In het venster dat geopend wordt kies je achter ‘Structuur’ voor de optie ‘JPEG’. Daaronder kun je de gewenste bestandsgrootte selecteren. Klik op ‘Converteer naar JPEG’ en je .HEIC bestanden worden naar .JPEG bestanden geconverteerd. Die kun je vervolgens uploaden naar WordPress. In principe niet heel ingewikkeld, maar het zou natuurlijk ideaal zijn als HEIC afbeeldingen in WordPress automatisch geconverteerd worden tijdens het uploaden. Je raadt het misschien al: daar is een plugin voor!

Automatisch HEIC afbeeldingen in WordPress converteren

De HEIC to JPEG plugin werkt heel simpel. Instellingen configureren is niet nodig; je hoeft deze gratis plugin alleen maar te installeren en te activeren en het werkt meteen. Je kunt dan zonder problemen HEIC afbeeldingen in WordPress uploaden, welke automatisch naar .JPEG geconverteerd worden. De enige voorwaarde: ImageMagick 7.0.8-46 of nieuwer moet op de server van de host geïnstalleerd zijn.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.