Gutenberg 10.6 is nu beschikbaar

Gutenberg 10.6 is nu beschikbaar

Gutenberg 10.6 is nu beschikbaar. Deze update van de Gutenberg plugin maakt grote stappen vooruit met meerdere nieuwe features, waarvan we de belangrijkste hieronder zullen toelichten. 

Duotone afbeeldingsfilters

Een van de meest noemenswaardige verbeteringen in Gutenberg 10.6 zijn de nieuwe duotone afbeeldingsfilters. De feature werkt voor het Afbeelding blok en het Omslagafbeelding blok en biedt gebruikers de mogelijkheid om met slechts enkele klikken een compleet andere sfeer te creëren. 

Donkerdere achtergrond voor de Template Editor

De Template Editor heeft nu een donkerdere achtergrond. Een subtiele verandering, maar wel een die de gebruikerservaring een stuk beter maakt. De donkerdere achtergrond maakt meteen duidelijk dat de gebruikers de Berichten Editor verlaten heeft en in de Template Editor bezig is; voorheen was het lastig om te zien in welke modus je nu precies zat. 

Randen instellen voor tabellen

Het Tabellen blok heeft nu extra instellingen gekregen om de randen van je tabellen te configureren. Er is een nieuw blok-opties tabblad toegevoegd waar je een randstijl kan selecteren (geen, solide, streepjes of stipjes), en waar je de breedte en de kleur van de tabelranden kunt instellen. Het is nog vrij basic allemaal. De instellingen worden toegepast op de bovenste, onderste, linker en rechter rand, dus je kunt op dit moment nog geen individuele randen instellen. Maar het is een stap in de goede richting!

Meer weten over Gutenberg 10.6?

De nieuwe features en verbeteringen in deze update worden met de lancering van WordPress 5.8 (die gepland staat voor juli van dit jaar) in de core doorgevoerd. Om ze alvast te kunnen testen, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor meer informatie over alle nieuwe features, verbeteringen en bug fixes in Gutenberg 10.6 kun je de officiële release post op make.wordpress.org raadplegen. 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.