De beste gratis Instagram plugins voor WordPress

De beste gratis Instagram plugins voor WordPress

Instagram is één van de meest populaire social media platformen, en als je dit op de juiste manier gebruikt kun je heel wat extra webverkeer naar je website trekken (misschien wel een idee om even te checken of je website is voorbereid op grote bezoekersaantallen). In dit artikel bespreken we de beste gratis Instagram plugins voor WordPress!

Gratis Instagram plugins voor WordPress

#1. Instagram Slider Widget

Instagram Slider Widget is een aantrekkelijk uitziende, responsive plugin waarmee je tot 20 foto’s van elke gewenste Instagram account kunt laten zien. Het is ook mogelijk om de afbeeldingen naar een custom URL te laten verwijzen. De plugin is heel eenvoudig in gebruik; er zijn ingewikkelde instellingen of API-vereisten.

Download

#2. Intagrate to WordPress

De Intagrate to WordPress plugin integreert Instagram automatisch met je WordPress blog, zodat je afbeeldingen van je Instagram account direct in je nieuwe blogposts kunt zetten. Er is tevens een Pro versie van deze plugin verkrijgbaar, die nog meer mogelijkheden biedt.

Download

#3. Enjoy Instagram

Met de Enjoy Instagram plugin kun je je Instagram foto’s weergeven in een carrousel of slider, die je met een widget of shortcode op je WordPress site kunt plaatsen. Die foto’s kun je selecteren op basis van Instagram hashtags of een Instagram account. Enjoy Instagram is 100% responsive, dus je afbeeldingen zullen er ook op kleine apparaten mooi uitzien.

Download

#4. Easy Instagram

Met Easy Instagram kun je, door het invullen van een user ID of hashtag, Instagram foto’s op je site weergeven. Dat doe je met behulp van shortcodes of widgets. Het is ook mogelijk om een fotogalerij te creëren op basis van tags.

Download

#5. WP Instagram Widget

WP Instagram is een hele simpele widget om je nieuwste Instagram foto’s op je site weer te geven. Het mooie van deze widget is dat het niet vereist is om je logingegevens op te geven, of in te loggen via oAuth. Het uiterlijk van de widget kun je met behulp van CSS helemaal aan je thema en smaak aanpassen.

Download

#6. Instagram Badges

Instagram Badges is één van de meest simple gratis WordPress plugins, waarmee je Instagram badges aan je WordPress site toevoegt. Een leuke manier om naar je Instagram account te linken!

Download

#7. Instagram Feed

Instagram Feed is één van de betere gratis Instagram plugins. Je kunt foto’s van elke Instagram account (mits deze niet op privé staat natuurlijk) op je site tonen. Je kunt alle aspecten van de feed aanpassen, zoals de breedte, hoogte, het aantal foto’s, kolommen, afbeeldingsformaten, achtergrondkleur, enzovoorts. Vervolgens kun je de feed met de shortcode op elke gewenste plek neerzetten.

Download

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.