Gutenberg Hub lanceert online Block Template Builder

Gutenberg Hub lanceert online Block Template Builder

Gutenberg Hub heeft afgelopen week de eerste versie van hun Block Template Builder gelanceerd. Deze gratis template-bouwer stelt gebruikers in staat om een keuze te maken uit de bestaande template bibliotheek, die momenteel bijna 200 templates bevat. Het is in feite een online tool waarmee je een volledige pagina layout kunt maken door verschillende secties te mixen en te matchen. Je kunt het resultaat met één klik op een knop kopiëren en in de editor op je website plakken.

Over de Block Template Builder

“Ik wil de workflow voor WordPress gebruikers versnellen, zodat zij sneller mooie Gutenberg pagina’s en zelfs complete websites kunnen bouwen,” schreef Gutenberg Hub oprichter Munir Kamal. Hij heeft ook een Chrome browser extensie gebouwd, die eindgebruikers in staat stelt om templates uit de groeiende bibliotheek toe te voegen.

“Het idee is om doe-het-zelvers, freelancers, of eigenlijk iedereen te helpen om sneller nieuwe website pagina’s te bouwen,” schreef Kamal. “Ik heb veel ideeën om deze builder geweldig te maken, maar ik ben benieuwd naar de feedback en suggesties van de community.”

Kamal noemt deze versie van de template-bouwer nog een “prototype”. Hij wil namelijk eerst weten hoe het de community bevalt, voordat hij verdergaat met het implementeren van nieuwe features.

Het gebruiken van de template-bouwer

De nieuwe template-bouwer is heel gebruiksvriendelijk. Je gaat naar https://builder.gutenberghub.com/ toe. Deze op het eerste oog behoorlijk kale pagina is voorzien van een ‘Add Section’ knop.

block template builder

Zodra je op die ‘Add Section’ knop klikt, schuift het template-bibliotheek paneel open. Vanaf hier kun je kiezen uit een uitgebreide lijst van templates, met ontwerpen voor onder andere hero sections, referenties en sliders. Alle templates staan netjes geordend in categorieën aan de linkerzijde van de pagina.

block template builder

Het idee is om een complete pagina te bouwen door meerdere secties te combineren. Elke sectie kan (met behulp van de beschikbare knoppen) worden verplaatst, gedupliceerd of weggegooid. Zodra je tevreden bent met je pagina, kun je de volledige template kopiëren door in de rechter bovenhoek van je scherm op de ‘Copy Code’ knop te klikken.

block template builder

De template code wordt gekopieerd, zodat je deze in je blok editor kunt plakken. Daar kun je hem eventueel nog verder bewerken.

Tot slot

Dit zijn de mogelijkheden die we willen als WordPress gebruikers. Dit soort plug & play template systemen zijn ideaal; ze maken het mogelijk om binnen enkele minuten professioneel uitziende webpagina’s in elkaar te flansen. We zouden graag zien dat dit direct in WordPress geïntegreerd wordt. Kopiëren en plakken vanaf een third party website is nog maar het begin.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.