Elasticsearch: sneller zoeken op grote WordPress websites!

Elasticsearch: sneller zoeken op grote WordPress websites!

Grootschalige websites met veel content kunnen al snel traag worden als bezoekers content proberen te vinden. Elke keer dat ze de zoekfunctie gebruiken, sturen ze MySQL queries naar de database. Die vreten bandbreedte op en kunnen de site traag maken. Gelukkig zijn daar prima oplossingen voor. Door een dedicated zoekmachine als Elasticsearch te installeren zorg je niet alleen dat je bezoeker snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, maar ook dat je website sneller wordt. En zoals je inmiddels wel weet: elke seconde telt! In dit artikel vertellen we hoe Elasticsearch werkt, en wat de voordelen van deze zoekmachine zijn.

Hoe werkt Elasticsearch?

Elasticsearch is een populaire dedicated zoekmachine die gebruikt wordt door giganten zoals de Wikimedia Foundation, Quora, Facebook, Mozilla en Netflix. Zoals bij de meeste software die de zaken voor de gebruiker simplificeert, zit er veel complexiteit achter. De snelheid komt door de onderliggende structuur van het systeem; al je content wordt opgeslagen in ‘nodes,’ die zich op verschillende servers kunnen bevinden. Naarmate de website groeit, kunnen de nodes worden opgeslagen in clusters. Aan de achterkant krijgt de content in een node een index, die wordt samengesteld uit ‘shards’ van content. Wanneer iemand je site doorzoekt, zoekt de dedicated zoekmachine in de index naar de betreffende zoekterm, in plaats van in de volledige database. En dat is nu wat Elasticsearch zo snel maakt.

De voordelen van Elasticsearch

De implementatie van Elasticsearch op grootschalige WordPress websites met veel content biedt talloze voordelen. De zoekfunctie is razendsnel, waardoor je bezoekers geen kostbare tijd meer hoeven te verspillen. Daarbij is het systeem zeer betrouwbaar. Het is simpel en transparant; intuïtieve API’s voor monitoring en beheer bieden je volledige controle. Het systeem is zelfs in staat om fouten te detecteren, en zo je cluster (en je data) te beschermen.

Meer weten?

Ben je overtuigd door de voordelen van Elasticsearch en wil je de standaard zoekfunctie van WordPress vervangen door deze dedicated zoekmachine? Morgen leggen we uit hoe je dat kunt doen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.