Een unieke achtergrond per bericht maken in WordPress

Vind je dat jouw blog berichten een beetje saai en eentonig zijn? Dan kan het leuk zijn om je blog berichten op te leuken met ieder zijn eigen unieke aangepaste achtergrond. Met de Custom Background Extended Plugin voor WordPress kun je de achtergrond van elk bericht eenvoudig individueel aanpassen.

Een unieke achtergrond per bericht maken in WordPress

Hoe werkt de Custom Background Extended Plugin?

De plugin maakt een meta box aan in het scherm waar je je bericht aanpast. Hier kun je dan een kleur of afbeelding naar wens selecteren. Als je een afbeelding wilt gebruiken, kun je ook kiezen uit verschillende manieren om de afbeelding op de site te tonen. Zo kun je de afbeelding bijvoorbeeld herhalen en op de juiste positie tonen (boven, onder, links, rechts, etc).

Voordat je gebruik kunt maken van de Custom Background Extended Plugin, moet je er zeker van zijn dat jouw sjabloon de kern WordPress implementatie van de Custom Backgrounds feature ondersteunt.

Custom Background Extended Plugin Installeren

Het installeren van de plugin is heel eenvoudig: nadat je het bestand hebt gedownload via https://wordpress.org/plugins/custom-background-extended/, upload je de map custom-background-extended naar /wp-content/plugins op jouw server. Daarna activeer je de plugin via het menu ‘Plugins’ in het controlepaneel van WordPress. Eenmaal gedaan kun je gelijk beginnen met het toevoegen van unieke achtergronden door berichten te wijzigen.

Ondersteuning

Problemen met de plugin? Dan kun je naar het forum van de ontwikkelaar van de plugin, Justin Tadlock, gaan: http://themehybrid.com/support/. Voor een betaalbare prijs kun je lid worden en ondersteuning krijgen voor zowel de Custom Background Extended Plugin, en alle andere plugins die Justin Tadlock ontwikkeld heeft.

2 reacties op “Een unieke achtergrond per bericht maken in WordPress”

  1. Thijs Verhoeven schreef:

    Dag Bram, heb je de plugin geprobeerd? Je zou hiermee de achtergrond van de foto pagina moeten kunnen wijzigen.

  2. Bram van Popering schreef:

    Ik wil de achtergrondkleur van slechts 1 pagina wijzigen. Ik gebruik het thema Generatepress+premium.
    https://sijtwendepark.nl/fotos/

Geef een reactie