Een contact formulier voor WordPress maken – Contact Form 7 plugin

Een simpel contact formulier voor WordPress maken is niet al te lastig en lukt vaak wel met de meeste plugins. Maar soms loop je tegen kwesties aan die je gewoon niet kunt oplossen. Met de Contact Form 7 plugin is dit verleden tijd. Contact Form 7 is simpel maar flexibel, en heeft alles wat je nodig hebt. Geen wonder dat het de meest gebruikte contact formulier plugin voor WordPress is!

Contact Form 7 plugin voor contact formulier voor WordPress

Waaraan moet een contact formulier plugin voldoen?

Een goede contact formulier plugin moet over een aantal kenmerken beschikken. Ten eerste moet je alles wat je wil aanpassen ook kunnen aanpassen. Ten tweede moet je dat op een makkelijke manier kunnen doen. Je interface moet dus simpel en gebruiksvriendelijk kunnen zijn. Mocht je ondanks de heldere interface toch tegen problemen aanlopen, dan moet je toegang hebben tot documentatie om je problemen op te kunnen lossen. En tot slot moet de plugin e-mails genereren die gemakkelijk en duidelijk te lezen zijn. Dit zijn echt de meest basic eisen, en onmisbaar voor iedereen met een professionele WordPress site.

Wat is er zo goed aan de Contact Form 7 plugin?

De Contact Form 7 plugin voldoet aan alle bovenstaande eisen. Maar daar houdt het niet op. Enkele features van de Contact Form 7 plugin zijn:

 • De mogelijkheid om meerdere contact formulieren te managen
 • Het formulier en de content van de e-mails kunnen met een simpele markup aangepast worden
 • Ondersteuning voor Ajax-powered submitting
 • Ingebouwde CAPTCHA
 • De bug die het mogelijk maakte om CAPTCHA validatie te omzeilen, is gerepareerd
 • Mogelijkheid tot uploaden van bestanden
 • Spam filtering
 • De Nederlandstalige versie is geüpdate
 • De Contact Form 7 plugin is gratis

Hoe installeer ik de plugin?

Het installeren van de plugin is heel simpel. Het enige dat je hoeft te doen is de gehele contact-form-7 map naar je /wp-content/plugins/ te slepen. Vervolgens ga je naar het ‘Plugins’ menu in WordPress, waar je de plugin kunt activeren. Het menu kun je vervolgens vinden onder ‘contact’ in je bekende WordPress admin panel. Uiteraard is het ook mogelijk om de plugin via het Plugins menu te zoeken en direct te installeren.

2 reacties op “Een contact formulier voor WordPress maken – Contact Form 7 plugin”

 1. Ik heb Contact Form 7 geinstalleerd op mijn WP. Werkt! Zie mijn website onder contact. Maar snap niet veel van de uitleg over uitbreiding van je formulier. Ook geen info over design.
  Je kunt zelf tekst en invoervakken aangeven vanuit rechter kolom, bijv. kiezen voor extra tekstvak, telefoon gegevens, keuzevak met optie voor onderwerp, enz.
  Maar als je dat overzet naar de linker kolom mis ik details. ? Ook het kopieren van de info naar de
  kolom Mail beneden geen uitleg wat het doet. Is er ergens een voorbeeld om het proces te kunnen volgen. Een step by step. Ik wil naw info, mailadres, een keuzebox voor onderwerp, tekstvak voor betreft en captcha. Wat moet ik bijv. overbrengen naar mail. Toch niet al deze gegevens? Hoe en wat tav design van het formulier?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Lilianne,

   Voeg de tekstvlakken etc eerst van rechts naar links en wijzig dan de details. Dus je voegt eerst de verschillende elementen toe aan je contact formulier en gaat daarna de details wijzigen.

   Lukt dat?

   Groet,
   Thijs

Geef een reactie