Ecwid WordPress plugin voegt Gutenberg support toe

Ecwid WordPress plugin voegt Gutenberg support toe

Ecwid WordPress, een e-commerce plugin, is nu volledig compatibel met de Gutenberg editor. De naam van de cloud-based webshop bouwer is een afkorting voor ‘e-commerce widgets’, maar de dienst heeft blocks inmiddels volledig omarmd. Ecwid richt zich specifiek op kleine ondernemingen om met WooCommerce te kunnen concurreren.

Storefront block

Het nieuwe standaard Storefront block is voorgeïnstalleerd en embed de volledige Ecwid store op een pagina, inclusief producten, filters, navigatie en check-out. Dit is een snelle manier voor een nieuwe verkoper om alles werkend te krijgen – je hoeft in feite alleen maar de plugin te installeren. Vanuit de block sidebar kan de verkoper het uiterlijk van de webshop aanpassen, inclusief thumbnails, pagina layout, kleuren en andere instellingen.

Single Product block

Ecwid heeft ook een nieuw Single Product block met een ‘koop nu’ knop. Dit biedt verkopers de mogelijkheid om een product uit te lichten en het, voorzien van een afbeelding, titel en knop, als kaart weer te geven. Dit is bijvoorbeeld heel handig voor gebruik naast een blogpost, zonder dat je de volledige storefront hoeft te openen.

Alternatief voor WooCommerce

Het team achter Ecwid werkt aan het toevoegen van meer Gutenberg blocks, ondanks het feit dat slechts een fractie van hun klanten van WordPress gebruik maakt. Het bedrijf heeft meer dan 1.5 miljoen klanten die webshops runnen in 175 landen, maar slechts 1.3% (20.000) maakt gebruik van WordPress. Toch is Ecwid vastbesloten om de concurrentiestrijd aan te gaan met WooCommerce, de meest dominante speler op het veld.

Lees ook: Waarom WooCommerce het grootste e-commerce marktaandeel heeft

Focus op kleine ondernemingen

“We focussen ons op kleine ondernemingen en het oplossen van hun problemen – waar WooCommerce zwak is,” zei Ecwid Marketing Manager Kseniya Pinkova. Zij identificeerde een aantal manieren waarop Ecwid zich van de concurrentie wil onderscheiden:

  • Ecwid is gemakkelijk in gebruik. Ontwikkelaars kunnen alles heel snel opzetten, maar de eindgebruiker kan dat ook. 75% van alle Ecwid installaties op WordPress zijn gebouwd door de eindgebruikers, niet door ontwikkelaars.
  • Met Ecwid bevindt alles zich in de cloud. Dat betekent dat ze zelf updates, security patches en backups afhandelen – zonder dat er handelingen verricht hoeven te worden aan de kant van de gebruiker.
  • Ecwid is veilig. Het is PCI DSS Niveau 1 gecertificeerd – het veiligheidsniveau van een bank.
  • Ecwid werkt met elke host (zelfs de meest goedkoopste), zelfs als je 10.000 producten in je webshop hebt.
  • Ecwid biedt klantenservice via e-mail, chat en telefoon.

Over de Ecwid WordPress plugin

Ecwid begon in 2009 en heeft een verspreid team van 160 mensen die in ontwikkeling, IT, operations, support, content en business development werken. “Technisch gezien is de WordPress plugin is een aparte applicatie (omdat Ecwid een cloud oplossing is, SaaS), en ook deze verscheen in 2009,” legt Pinkova uit. “Maar alles is met elkaar verbonden – wanneer er een nieuwe feature wordt uitgebracht in Ecwid, zien WordPress plugin gebruikers deze ook in hun webshop verschijnen. Ze kunnen hem dan gebruiken zonder zelfs maar hun WordPress plugin te updaten. Om een voorbeeld te geven, afgelopen week rolden we onze nieuwe in-house Product Filters uit. Deze zijn nu beschikbaar voor alle Ecwid gebruikers, inclusief degenen die WordPress gebruiken. Sommige andere features raken de WordPress plugin code – een aantal SEO verbeteringen, bijvoorbeeld, hebben zowel robuuste cloud aanpassingen (API) nodig als wijzigingen aan de plugin-kant. Het Gutenberg block is een goed voorbeeld van een derde soort Ecwid feature – hij verblijft grotendeels in de plugin, en het is mooi om te zien hoe het de ervaring van onze gebruikers in het WordPress segment verbeterd.”

Toekomstplannen

Tot Ecwids plannen voor 2019 behoren een strakkere integratie met Facebook en Instagram, een meertalige catalogus, en marketingfeatures om kleine ondernemingen te helpen hun klanten te vinden. Omdat de WordPress plugin in feite aanhaakt op de cloud-based oplossing, zullen veel van de verbeteringen op de algemene planning automatisch voor alle platformen beschikbaar komen.

“Wat betreft onze WordPress plugin is Gutenberg voor ons het belangrijkste,” zei Pinkova. “We zijn er heel enthousiast over, we kijken uit naar de nieuwe features die Gutenberg gaat bieden, en we blijven aan onze plugin werken om te zorgen dat we die beschikbaar en gebruiksvriendelijk maken voor Ecwid verkopers.”

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.