Top 5 dedicated lazy load plugins (2020)

Top 5 dedicated lazy load plugins (2020)

Vorige week hadden we het nog over WordPress native lazy loading. Wellicht heb je besloten dat je toch liever een dedicated lazy load plugin wilt gebruiken. Om je op weg te helpen hebben we de 5 beste lazy load plugins in 2020 op een rijtje gezet – en ze zijn allemaal gratis!

De beste dedicated lazy load plugins

#1. Lazy Loader

Lazy Loader biedt ondersteuning voor het lazy loaden van afbeeldingen, iframes, video’s en audio-elementen. Je kunt de markup handmatig aanpassen om ook achtergrondafbeeldingen, scripts en stijlen te lazy loaden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om elementen met een specifieke CSS class niet te lazy loaden.

Meer info

#2. A3 Lazy Load

A3 Lazy Load is een van de meer geavanceerde dedicated lazy load plugins voor WordPress en biedt ondersteuning voor alle soorten elementen. Een goede oplossing voor zware websites met veel afbeeldingen. Met ruim 200.000 actieve installaties en overwegend positieve beoordelingen heeft deze plugin zich wel bewezen.

Meer info

#3. Speed Up – Lazy Load

Speed Up – Lazy Load is een bijzonder snelle en lichtgewicht (slechts 5 kB!) lazy load plugin, waarvan de instellingen eenvoudig te configureren zijn. De plugin biedt ondersteuning voor het lazy loaden van afbeeldingen, iframes en video’s van YouTube en Vimeo.

Meer info

#4. Smush

Wist je dat Smush, de plugin die door meer dan 1 miljoen WordPress sites wordt gebruikt om afbeeldingen te comprimeren, ook een ingebouwde lazy loading feature heeft? Als een pagina afbeeldingen onder de vouw heeft, kan lazy loading de laadtijd van de pagina drastisch verkorten door die afbeeldingen pas te laden zodra een bezoeker gaat scrollen.

Meer info

#5. Lazy Load for Comments

Lazy Load for Comments is de ideale oplossing voor wie een forum of blog heeft met heel veel reacties. De plugin voorkomt namelijk dat de reacties automatisch worden geladen wanneer de pagina geladen wordt; dat gebeurt pas op het moment dat de gebruiker naar de reacties scrollt of op de reactie-knop klikt.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.