De Membership plugin voor WordPress

Er kunnen verschillende redenen zijn om een Membership plugin op je website te installeren. Zo kan het zijn dat je specifieke video’s alleen voor bepaalde bezoekers zichtbaar wil maken, of dat je uitgebreide artikelen alleen tegen betaling beschikbaar wil maken. Op het merendeel van de Membership sites wordt onderscheid gemaakt tussen gratis content en members only content. De gratis content is voor iedereen toegankelijk en wordt vaak gebruikt als teaser, om bezoekers over te halen een abonnement af te sluiten. Daarnaast is dergelijke gratis content bevorderlijk voor je zoekmachine optimalisatie. De member only content op je site is uitsluitend toegankelijk voor leden die een actief abonnement hebben – meestal betaald.

Membership Plugin voor WordPress

Membership plugin Lite

Met de Membership plugin Lite kun je heel simpel je WordPress website in een volledig functionele membership site veranderen. Je creëert twee verschillende Membership Levels (bijvoorbeeld een gratis level en een betaald level), die elk toegang hebben tot andere content. De Membership plugin is heel flexibel en simpel om te gebruiken.

Met de Membership Lite plugin kun je de toegang controleren van online content, zoals video’s, research, categorieën, download, blogposts, comments, galleries, forums, en diverse functionaliteiten.

Membership plugin Pro

Voor de meeste simpele membership websites heb je aan Membership plugin Lite wel genoeg. Maar wanneer je behoefte hebt aan meerdere levels, dan is het wellicht het overwegen waard om Membership plugin Pro aan te schaffen. Met Membership Pro kun je ongelimiteerd membership levels aanmaken. Daarbij heb je meer mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld ook abonnementen kunnen creëren die gratis zijn, maar na een vastgesteld aantal dagen worden omgezet in betaalde abonnementen. Je kunt abonnementen creëren die voor een vastgestelde periode lopen (bijvoorbeeld een maand, een half jaar, of een jaar) of abonnementen die gewoon doorlopen tot er wordt opgezegd. Membership Pro werkt met elk WordPress thema en biedt integratie met de meest populaire betalingsmogelijkheden, waaronder PayPal, Stripe en Authorize.net. Om je site nog meer uit te breiden heb je met Membership Pro tevens toegang tot vele handige gratis add-ons.

Download hier gratis de membership plugin.

6 reacties op “De Membership plugin voor WordPress”

 1. hoi Thijs, schreef:

  Ik ben net begonnen met een website te maken in wordpress met elementor. Nu wil ik cursussen en losse lessen tegen betaling gaan aanbieden. kun je mij vertellen welke plugins ik het beste kan gebruiken om mijn betalende klanten van dienst te kunnen zijn? ook wil ik graag niet alleen afhankelijk zijn van paypal en graag mollie oid kunnen aanbieden.

 2. Jeroen schreef:

  Beste, Ook ik heb een wordpress website. Nu moet een channel met video’s een betaalde channel zijn.
  Dus alvorens men de channel met video’s kan bekijken moet er eerst een maandelijks bedrag worden betaald. Kan dit met de membership plugin en kan mollie worden geïntegreerd op de membership plugin?
  alvast bedankt voor het antwoord.

 3. Alfons schreef:

  Is het mogelijk om de membership 2 plugin om te zetten naar het Nederlands? Sommige menu’s en opschriften blijven in het engels. Dat is jammer want ik heb allang gezien dat het echt een heel mooie plugin is. Precies wat ik nodig had!

 4. Nancy Mozer schreef:

  Klopt het als mensen registeren op een wordpress site, dat ze dan eerst betalen met ideal. En dan automatisch de inloggegevens toegestuurd krijgen per mail? Is het mogelijk om mollie te integreren ?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Nancy, WordPress is gratis software die je kunt downloaden via wordpress.org. Vervolgens kun je dit installeren op een hosting omgeving. Dan een thema / template installeren en als je een webshop wilt bouwen dan kun je het beste WooCommerce gebruiken (ook gratis). Hier moet je voor betalingen inderdaad een partij zoals Mollie integreren. Die hebben een WooCommerce add-on plugin waarmee het binnen een paar minuten geregeld is.

   Is dit ongeveer wat je wilde weten? Heel veel succes met je WordPress website.

Geef een reactie