De beste shortcode plugins voor WordPress om je content te verbeteren

De beste shortcode plugins voor WordPress om je content te verbeteren

Een shortcode is in feite niet meer dan een placeholder; een kleine regel tekst die je kunt toevoegen aan je WordPress posts en pagina’s. Zodra de post of pagina gepubliceerd wordt, wordt de shortcode vervangen door bijvoorbeeld een mooie en opvallende button. Maar shortcodes kunnen ook vervangen worden door andere content, zoals sliders, media players, galleries, enzovoorts.

In dit artikel hebben we vier van de beste WordPress shortcode plugins voor je op een rijtje gezet!

Easy Bootstrap Shortcode

Easy Bootstrap Shortcode

De Easy Bootstrap Shortcode plugin is een uitstekende keus als je je posts of pagina’s custom layouts wilt meegeven. De shortcodes kunnen gemakkelijk aan je content worden toegevoegd door middel van de knop in de WordPress post editor. Dat bespaart je heel wat plak- en knipwerk! De plugin bevat meer dan 500 Font Awesome icoontjes die je kunt gebruiken, alsmede diverse lists, notificaties, popovers, progress bars, image effects en buttons. Je kunt ook gemakkelijk shortcodes in je widgets zetten, zodat ze in de zijbalken en footers van je website weergegeven kunnen worden.

Easy Bootstrap Shortcode plugin downloaden

Shortcodes Ultimate

Shortcodes Ultimate

Shortcodes Ultimate is een plugin met vele goede pagina elementen. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, wordt er een knop aan de post editor toegevoegd waarmee je de shortcodes kunt previewen en aanpassen voor je ze daadwerkelijk in aan je content toevoegt. De gratis versie van de plugin bevat meer dan 30 shortcodes, met diverse layout opties, audio- en videoplayers, buttons en andere interactieve elementen. Er zijn tevens premium add-ons beschikbaar, waarmee je toegang krijgt tot nog meer shortcodes en skins voor de bestaande opties.

Shortcodes Ultimate plugin downloaden

Visual Composer

Visual Composer

Visual Composer wordt verkocht als een drag & drop builder tool, maar deze plugin maakt ook gebruik van shortcodes om de layouts van je posts en pagina’s aan te passen. Daarbij biedt Visual Composer toegang tot meer dan 45 professionele content elementen, zoals sliders, media players, buttons en galleries.

Visual Composer plugin downloaden

Reusable Text Blocks

Reusable Text Blocks

Met Reusable Tekst Blocks kun je je eigen shortcodes creëren, wat behoorlijk veel tijd kan schelen. Je maakt dus eigenlijk je eigen stukjes herbruikbare content. Dit kun je doen met behulp van de WordPress post editor. Het handige van deze plugin is dat als je ooit iets moet veranderen aan een shortcode, je de bron maar één keer hoeft aan te passen. Hij wordt dan overal waar je hem hebt gebruikt automatisch aangepast.

Reusable Text Blocks plugin downloaden

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.