De 3 beste popup plugins voor WordPress

De 3 beste popup plugins voor WordPress

Er is ontzettend veel concurrentie op het internet. Je concurrenten doen hun uiterste best om de aandacht van je publiek te krijgen. En zodra ze die aandacht eenmaal hebben, kan het heel lastig zijn om die mensen weer terug te winnen.

Het merendeel van de mensen zal je website slechts één keer bezoeken. Daarom is het erg belangrijk dat je probeert om die bezoekers ‘vast te houden’ en ze in trouwe fans te veranderen. Dat is waar email marketing in beeld komt.

Popup plugin voor WordPress

Het kan zijn dat je je bezoekers liever niet wil storen met een opdringerig popup optin formulier. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat het implementeren van een popup formuliertje wel de meest effectieve manier is om je bezoekers in abonnees te veranderen, en ervoor te zorgen dat je je content op een regelmatige basis aan hen kan laten zien. Daarbij is het maken van zo’n popup formulier helemaal niet moeilijk, zeker niet wanneer je een goede plugin gebruikt.

Hieronder hebben we de drie beste popup plugins voor WordPress voor je op een rijtje gezet!

Optinmonster popup plugin

Optinmonster popup plugin voor wordpress

Optinmonster is één van de meest geavanceerde popup plugins voor WordPress. Eén van de grote voordelen van deze plugin is dat hij kan detecteren wanneer een bezoeker op het punt staat om je site te verlaten. In plaats van je bezoekers te irriteren met een popup terwijl ze nog bezig zijn met het lezen van je content, wacht de plugin tot het laatste moment met het weergeven van het nieuwsbrief optin formulier.

Optinmonster is compatible met de grote nieuwsbrief autoresponder diensten, waaronder MailChimp, GetResponse, iContact, AWeber en Infusionsoft. Dat maakt de plugin heel gebruiksvriendelijk.

Optinmonster biedt tevens een aantal templates voor optin formulieren, die gemakkelijk kunnen worden aangepast naar het ontwerp van je website. Naast popup formulieren kun je ook kiezen voor een slide in formulier of een sidebar formulier, of je kunt een formulier laten weergeven in de footer van je site. Daarbij kun je A/B testing op je optin formulieren toepassen om te bepalen welke methode het meest effectief is.

Download de Optinmonster popup plugin voor WordPress

Thrive Leads popup plugin

Thrive Leads is de nieuwe plugin van de ontwikkelaars van Hybrid Connect. Ze hebben hun email capture plugin helemaal opnieuw gebouwd en hem vele nieuwe features meegegeven, evenals een nieuwe naam.

De Thrive Leads plugin biedt vele optin features, zoals een sidebar widget, een light box popup, een slide in formulier, een footer formulier en een sticky formulier (voor bovenaan je pagina). Je kunt ook een optin formulier halverwege je blogposts neerzetten, om ervoor te zorgen dat je aanbod door zoveel mogelijk mensen wordt gezien. Daarbij kun je met Thrive Leads heel gemakkelijk links in je tekst creeren, waar als erop geklikt wordt een popup formulier verschijnt.

Ook Thrive Leads kan, net als Optinmonster, een popup formulier triggeren zodra de bezoeker je site dreigt te verlaten. Maar met Thrive Leads kun je ook een popup triggeren wanneer een bezoeker naar beneden scrollt. Ook wat betreft het aantal templates heeft Thrive Leads veel meer opties dan Optinmonster.

Download de Thrive Leads Popup plugin voor WordPress

Pippity popup plugin

Pippity popup plugin voor wordpress

Pippity richt zich op website beheerders die nog niet zeker weten of popups wel de juiste keuze zijn voor hun website en publiek, en bijvoorbeeld bang zijn dat ze hun bezoekers juist afschrikken met popup formuliertjes.

Pippity geeft je meer controle over wanneer je popup optin formulieren worden weergegeven. Zo kun je ervoor kiezen om de popup weer te laten geven wanneer een bezoeker het einde van een artikel bereikt, of om de popups alleen op bepaalde pagina’s weer te geven.

Pippity is erg eenvoudig in gebruik en biedt volop aanpassingsmogelijkheden, inclusief het toevoegen van je eigen CSS code. Het is dus niet moeilijk om je optin formulieren er precies zo uit te laten zien zoals je ze hebben wil. De plugin biedt tevens de mogelijkheid om je formulieren in real time te testen.

Download de Pippity Popup plugin voor WordPress

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.