Zo maak je een custom login pagina in WordPress

Zo maak je een custom login pagina in WordPress

Waarschijnlijk heb je niet veel aandacht besteed aan de standaard login pagina in WordPress; hij is ten slotte simpel, functioneel en hij werkt – wat moet je er nog meer over zeggen? Omdat deze pagina doet waar voor hij is gemaakt, is er voor de meeste WordPress gebruikers geen reden om er iets aan te veranderen. Maar als je een login pagina wil maken voor de website van een klant of voor de leden van de eigen WordPress website, dan volstaat die saaie standaard optie niet. Een custom login pagina is een uitstekende manier om een goede eerste indruk te creëren. Daarbij versterkt het je branding. Een custom login pagina is in WordPress heel eenvoudig te maken, en je klanten zullen die extra moeite zeker waarderen.

De beste manier om de WordPress login pagina een make-over te geven is met behulp van een plugin. In dit artikel leggen we kort uit hoe je een custom login pagina kunt maken met de Custom Login & Access WordPress Plugin. Naast de mogelijkheid om een nieuwe custom login pagina voor je WordPress site te creëren biedt de plugin, die slechts $20 kost, ook een aantal handige lidmaatschap functionaliteiten. Hij is dus zeker het geld waard!

Installatie van de plugin

We beginnen met het installeren van de plugin. Ga naar Plugins > Add New > Upload Plugin. Klik op Browse en zoek het .zip bestand van de Custom Login and Access WordPress Plugin. Klik op Install Now > Active Plugin.

Een custom login pagina maken

Ga naar Settings > PA Login & Access, en scroll door de Styling sectie naar beneden. Door een afbeelding aan het Login Image veld toe te voegen, kun je het WordPress logo vervangen door je eigen logo. Je kunt in dit gedeelte ook de achtergrondkleuren aanpassen, of zelfs een full-screen achtergrondafbeelding toevoegen als je dat liever hebt.

custom login

De andere velden bieden je de mogelijkheid om de kleuren van het formulier, de tekst en de knoppen aan te passen. Je hebt hierbij keus uit een oneindig aantal kleuren. Als je klaar bent, klik je op Save Changes.

Om de aanpassingen aan de voorkant te bekijken, moet je wel steeds je browser verversen (dit kun je doen door op F5 te drukken).

Zo kun je dus met een paar muisklikken een schitterende custom login pagina voor je WordPress site maken. Makkelijker wordt het niet!

custom login

custom login

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.