Een custom inlog URL toevoegen in WordPress

Een custom inlog URL toevoegen in WordPress

Uit het tussentijdse WordPress Security Rapport 2021, dat recentelijk door Wordfence en WPScan werd gepubliceerd, blijkt dat de standaard loginpagina van WordPress steeds vaker het doelwit is van aanvallen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de risico’s op dit gebied te beperken. Hierbij kun je denken het gebruiken van Two-Factor Authentication (2FA) of beveiligingsvragen toevoegen aan je WordPress login scherm. Ook het toevoegen van een custom inlog URL is het overwegen waard. Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Een custom inlog URL toevoegen met een gratis plugin

Als je de standaard inlogpagina van WordPress wilt behouden en alleen een custom inlog URL wilt hebben, kun je gebruik maken van WPS Hide Login. Deze gratis plugin, die beschikbaar is via WordPress.org, maakt het mogelijk om de inlog URL te veranderen zonder de pagina zelf aan te passen.

 • Zodra je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, ga je op je WordPress dashboard naar Instellingen > WPS Hide Login.
 • Typ je nieuwe custom inlog URL in de ‘Login url’ box.
 • Je kunt ook een redirect URL invullen bij ‘Redirection url’. Op die manier zorg je dat bezoekers naar een andere pagina op je WordPress website worden doorverwezen wanneer ze toegang proberen te krijgen tot de standaard wp-login.php pagina terwijl ze niet zijn ingelogd.
 • Sla de wijzigingen op. Alle bezoekers worden nu automatisch doorgestuurd naar je nieuwe inlog URL.

Een custom inlog URL én inlogpagina toevoegen met SeedProd

Als je niet alleen de inlog URL wilt veranderen maar ook een custom inlogpagina wilt creëren, dan kun je de premium versie van SeedProd gebruiken. Deze plugin biedt namelijk handige inlogpagina templates.

 • Na het installeren en activeren van de plugin ga je naar SeedProd > Instellingen voor het invullen van je licentiesleutel, die te vinden is bij je accountinformatie op de SeedProd website.
 • Navigeer naar SeedProd > Pagina’s en klik op ‘Stel een Loginpagina in’. 
 • Je komt nu op een scherm met alle inlogpagina templates. Hier kun je kant-en-klare templates uitzoeken, of een blanco template selecteren om zelf een loginpagina te bouwen. Alle elementen zijn eenvoudig te customizen met de drag & drop builder.
 • Zodra je nieuwe inlogpagina naar wens is, klik je op ‘Opslaan’. Vervolgens selecteer je ‘Publiceren’ uit het dropdown menu.
 • Ga naar ‘Pagina instellingen’ en scroll omlaag tot je bij de optie komt om de standaard inlogpagina door te verwijzen. Schakel deze optie in en sla de wijzigingen op.
 • Bezoekers die naar de standaard inlogpagina van je WordPress website gaan, worden nu automatisch doorverwezen naar de nieuwe inlogpagina die je net hebt aangemaakt.
Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.