6 breadcrumb plugins voor WordPress in 2020

6 breadcrumb plugins voor WordPress in 2020

Breadcrumb navigatie zorgt dat je bezoekers gemakkelijk hun weg kunnen vinden op je WordPress website. Zo kun je een betere gebruikerservaring realiseren. Daarnaast is Google dol op breadcrumb navigatie – het is dan ook een belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie. Echter is breadcrumb navigatie niet standaard in elk thema. Daarom in dit artikel de beste breadcrumb plugins voor WordPress in 2020!

De beste breadcrumb plugins voor WordPress in 2020

#1. Breadcrumb NavXT

Breadcrumb NavXT is de opvolger van de populaire Breadcrumb Navigation XT plugin en is helemaal from scratch opgebouwd. Met meer dan 800.000 actieve installaties blijkt ook deze vernieuwde versie prima te werken! De plugin is compatibel met WPML, bbPress, BuddyPress en Polylang en biedt bijzonder uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. En dat voor een gratis plugin!

Meer info

#2. Yoast SEO

Yoast SEO is met meer dan 5 miljoen actieve installaties een van de meest gebruikte SEO plugins voor WordPress, en de kans is groot dat je hier al gebruik van maakt. Maar wist je dat je met Yoast SEO ook breadcrumbs kunt genereren? Je kunt deze feature inschakelen bij Yoast SEO > Instellingen > Zoekweergave > Kruimelpad. En ja, dit kan ook gewoon als je de gratis versie hebt!

Meer info

#3. Rank Math

De gratis Rank Math plugin, die ook wel het ‘Zwitserse zakmes van WordPress SEO’ wordt genoemd, heeft allerlei handige opties om een gebruiksvriendelijke websitestructuur te creëren. Daar hoort vanzelfsprekend ook breadcrumb feature bij. Deze kun je met één klik in- of uitschakelen. Verder kun je allerlei zaken configureren; denk aan het weergeven of verbergen van de categorie/taxonomie naam in de breadcrumbs.

Meer info

#4. Breadcrumb

Met meer dan 10.000 actieve installaties is Breadcrumb een van de beste gratis breadcrumb plugins voor WordPress in 2020. Het is een lichtgewicht plugin die gebruik maakt van een shortcode, zodat je op elke gewenste plek breadcrumb navigatie kunt toevoegen. Daarnaast biedt deze plugin de mogelijkheid om de locatie van je bezoekers te tracken.

Meer info

#5. Flexy Breadcrumb

Flexy Breadcrumb is een gratis SEO-vriendelijke plugin met ruim 2.000 actieve installaties. De breadcrumbs kun je gemakkelijk toevoegen met behulp van een shortcode. Je kunt de breadcrumb separator, het lettertype formaat en de kleuren van de tekst, link en separator veranderen

Meer info

#6. Catch BreadCrumb

Catch Breadcrumb is een lichtgewicht plugin die geen impact heeft op de snelheid van je WordPress site. Je kunt de breadcrumbs gemakkelijk in- en uitschakelen. Ook deze plugin maakt gebruik van shortcodes, zodat je volledige controle hebt over de positie.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.