URL’s embedden met de Bookmark Card blok plugin

URL’s embedden met de Bookmark Card blok plugin

George Mamadashvili’s Bookmark Card blok plugin behoort tot de simpele WordPress plugins die je snel over het hoofd ziet. Toch is het een hele handige oplossing die zeker het proberen waard is voor wie gebruik maakt van de blok editor. Bookmark Card maakt URL’s embedden in WordPress namelijk heel eenvoudig. 

Over de Bookmark Card blok plugin

Het idee van bookmarks, bladwijzers dus, is het bewaren van stukjes content op het World Wide Web die je interesseren, zodat je ze op een later moment makkelijk terug kunt vinden. Dat is in grote lijnen ook het principe van de Bookmark Card blok plugin. Bookmark Card is in feite een Insluiten blok. Alleen in tegenstelling tot de standaard embed blokken die de blok editor te bieden heeft, is Bookmark Card niet gericht op één specifieke website of dienst, zoals Twitter of YouTube. In plaats daarvan maakt de plugin het mogelijk om een soort ‘preview kaart’ van elke willekeurige URL aan je content toe te voegen. Een groot voordeel van deze plugin is dat je URL’s kunt toevoegen die niet ondersteund worden door de standaard embed blokken. Ook mooi is dat je hiermee al je ingesloten links dezelfde stijl kunt meegeven. 

Simpliciteit

De kracht van deze plugin zit hem vooral in zijn simpliciteit, maar daardoor zijn er ook wat beperkingen. Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld alleen nog kiezen tussen een verticale en een horizontale kaartstijl. Ook zou ik graag wat (meer) opties zien met betrekking tot tekst- en achtergrondkleuren, lettertype groottes en extra stijlen. Maar aangezien dit pas versie 1.0 van de Bookmark Card plugin is, denk ik dat die extra’s in toekomstige updates wel worden toegevoegd. Het is in elk geval een prima aanvulling op andere custom blok plugins zoals Gutenberg Forms en Chatterbox.

Lees ook: Find my Blocks plugin toont alle gebruikte blokken op een WordPress site

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.