Bing Maps toevoegen aan WordPress

Bing Maps toevoegen aan WordPress

Ben je op zoek naar een Google Maps alternatief? Omdat de Google Maps plugin niet meer werkt, of omdat je benieuwd bent naar andere mogelijkheden? Dan is Bing Maps wellicht de ideale oplossing voor jou. Net als Google Maps kun je deze kaarten gebruiken om routes en vestigingen te laten zien op je WordPress site. En je hoeft niet te rotzooien met API’s! Wil je ook Bing Maps toevoegen aan WordPress? In dit artikel leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Bing Maps toevoegen aan WordPress (zonder plugin!)

Wil je Bing Maps toevoegen aan WordPress, dan kan dat op twee manieren: met plugin of zonder plugin. Hieronder leggen we uit hoe het zonder plugin werkt, want het is echt heel eenvoudig!

#1. Het eerste dat je moet doen is naar de Bing Maps website gaan en de locatie zoeken die je wil embedden op je WordPress site.

#2. Heb je de locatie gevonden? Dan klik je op het Meer icoontje met de drie bolletjes. Selecteer de optie </> Een kaart insluiten.

bing maps

#3. Vervolgens wordt er een nieuw tabblad geopend. Hier kun je de kaart die je aan je site wil toevoegen aanpassen. Je kunt de kaartgrootte, het kaarttype en de kaartstijlen customizen. Daarnaast kun je aangeven of je een routebeschrijving wilt aangeven.

#4. Is je kaart naar wens? Dan klik je op Code Genereren. Er opent een pop-up venster met een stukje code. Kopieer deze code.

bing maps

#5. Log in op je WordPress website en maak een nieuwe pagina aan, of open de pagina waar je de kaart wil toevoegen.

Maak je gebruik van de nieuwe WordPress editor, dan kun je een Custom HTML block toevoegen en daar de code in plakken. Afhankelijk van welk thema je gebruikt kun je de code ook in een HTML widget plakken. Sla de wijzigingen op.

#6. Bekijk de pagina om je nieuwe kaart in actie te zien!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.