Nienke's website: Count per day: bezoekers traceren

Nienke’s website: Count per day: bezoekers traceren

En dan is je site af. En dan is het dus zaak om deze onder de mensen te brengen. Want nu kan ik dus met de plugin Count per Day precies zien hoeveel bezoekers ik per dag trek en hoeveel clicks ze op mijn site uitvoeren. En dat is best confronterend!

Want toen ik mijn site twee weken geleden de ether in slingerde, klikten er een heleboel mensen op noortmedia.nl. Whoopdiedoo! Je kunt gewoon live zien hoeveel mensen er op dat moment jouw site bekijken. Hoe cool is dat?

Count per Day

En dan ga je eens verder de materie ontdekken: want als je op de ip-nummers klikt, die overigens niet in Count per Day worden getoond maar wel in je WordPress-dashboard onder statistieken, kun je zien waar die geïnteresseerden vandaan komen. Ik klik er een paar aan: Amersfoort, Amsterdam, Volendam (dat zal ik zelf wel zijn), maar ook Filippijnen! En China! Huh?

Nu heb ik mijn site gedeeld via mijn persoonlijke Facebook, en ik heb er wat internationale vrienden bij zitten. Dus in theorie kan het. Maar ik vind het toch een vreemd verhaal… Ik duik Google even op, vind wat sites die je meer vertellen over een bepaald ip adres maar ik krijg alleen de bevestiging dat dat adres zich inderdaad in China bevindt. Nou ja, zolang die Chinees maar niet denkt dat die hond op mijn pagina als illustratie van een menukaart dient!

Voyeur

Ik merk wel dat de voyeur in mijzelf wakker wordt. Ik wil dus weten wie er in AmeBezoekers aan de sitersfoort of Amsterdam mijn site bezoeken! Waarom bekijken zij mijn site? Zijn het potentiële klanten? Bekenden? Grappig hoe dat werkt he? Hoe meer informatie er beschikbaar komt via tools, plugins en software, hoe meer er ook nog onbekend blijft en je dus meer wilt weten!

Loslaten maar. Want leuk dat die mensen langskomen, nu wil ik nog graag dat ze gebruik gaan maken van mijn diensten! En daar moet ik volgens mij Google Analytics eens op loslaten. Laten we daar volgende week eens induiken… Kannietwachten (denk ik dat ik mijn uitstel-excuusmaatjes maar weer eens een appje stuur).

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.